Back to the Future – The Game

Jag har varit ett fan av Back to the Future filmerna enda sen jag såg dem för första gången (har ingen aning om när det var). Jag är även ett fan av Telltale Games ”point-and-click” adventure spel. Så att jag skulle köpa Back to the Future – The Game var bara en tidsfråga.. En tidsfråga som vart uppskjutet hela tiden. Sedan kom jag in i tankebanan; ”Äh, jag köper det när Playstation-plus medlemmar får rabatt på det!”. Vilket aldrig hände, förens den 4e Januari (2012)! Då jag vart så otroligt glad i byxan när jag upptäckte att Playstation-plus medlemmar fick spelet helt gratis!! Så redan samma dag började jag spela den första delen av fem. I skrivande stund så har jag klarat ut alla fem delar, men tänker endast berätta om den första delen, för annars blir detta inlägg en novel. Hoppas folk blir sugna på spelet och köper det efter denna text, för det är ett utomordentligt spel och ett MÅSTE för fans av filmerna!

Spelet börjar med att Doc och Eintstein är borta på ännu ett äventyr i sin tidsmaskin (DeLorean). Doc har varit borta en längre tid, vilket har gjort Marty orolig. Inte nog med det så är Docs ägodelar till salu via banken, pga lång frånvaro och ingen vet om han lever eller ej (förutom Marty). Plötsligt dyker Doc’s DeLorean upp från ingenstans, med Einstein i den. I bilen hittar Marty ett inspelat meddelande, där dock förklarar att bilen kommer automatiskt tillbaka om den varit inaktiv en längre tid. Detta hade Doc programmerat in i risk för att något har hänt honom. Så Doc’s DeLorean hade kommit tillbaka, och nu är det Martys uppgift att åka tillbaka i tiden dit Doc befinner sig för att hjälpa honom. Vi hamnar i årtalet 1931 (13 Juni för att vara exakt). Varför Doc hade åkt till just detta årtal och datum, är ännu osagt. Senariot lyder: Doc sitter inne i fängelset för ett brott han inte har begått. Då han blivit anklagad för att ha brännt ned en ”speakeasy” (en slags krog).

Denna speakeasy ägs av ingen mindre än Kid Tannen, som är Biff Tannens pappa (och är en gangster). Och som vanligt så måste ju Marty självklart träffa en släkting, och denna gång träffar han sin farfar Artie McFly, som jobbar för Kid Tannen. Som i filmerna så försöker Marty hjälpa sin släkting och hamnar själfallet i bråk med Tannen. Så efter en man hamnat på en massa sidospår som man måste lösa så äre dags att hjälpa Doc ut ur fängelset, då de börjar få ont om tid. Då det står i en tidning (från framtiden) att Doc kommer bli skjuten av Kid Tannen bara någon dag senare.

Så för att Marty ska kunna bryta ut Doc ut ur fängelset så ha man tagit hjälp av Emmett Brown (Doc’s yngre jag från 1931, som då äre en tonåring). Emmett håller redan på med uppfinningar och vetenskap. Så efter många om och män så lyckas man få hjälp av Emmett, men när man väl kommer tillbaka till Doc’s cell så är det försent! Han har precis blivit kidnappad av ingen mindre än Kid Tannen själv! Så Marty hoppar på sin cykel (som han sätter fast raketer på, på pakethållaren), och drar efter Tannen. Efter Marty har räddat Doc så återvänder de till sin DeLorean. Plötsligt håller Marty på att försvinna. Detta förklarar då Doc att det något drastiskt måste ha ändrats i Marty’s släkts tidslinje, och därför slutar han att existera..

Här slutar då första episoden av Back to the Future – The Game. Jag kan påpeka att spelet utspelar sig efter den sista filmen, och alla fem episoder slutar i cliffhangers. Genomsnittet att klara av en episod är ca tre timmar. Vilket beror helt på hur snabbt man listar ut allt ”pusslen” osv. Men för ett spel som kommer ta ca (*räknar* 5 x 3 =… 15!) femton timmar att klara ut och kostar bara 199kr så är det helt klart värt sina pengar (även om jag fick det gratis). Som sagt så anser jag att det är ett måste för fans av filmerna att spela igenom detta. Om ni undrar angående röstskådespelarna så är det Christopher Lloyd (han som spelade Doc i filmerna) som har rösten till Doc i spelet. Dock så är det inte Michael J. Fox som spelar Marty, men som tur är så hittade de någon som låter EXAKT likadan! Man märker knappt någon skillnad, vilket man får höra senare i del fem, då Michael J. Fox har en cameo. Slutet på spelet blir man som ett fan riktigt nöjd med, den gör en inte besviken. Man kan bara hoppas på att Telltale Games gör ännu ett point-and-click Back to the Future spel i framtiden. Så med detta citat säger jag farväl och vi hörs i framtiden!

” When this baby hits 88 mph, you’re going to see some serious shit! “
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *