Back to the Future på Blu-Ray

Efter jag spelade klart Back to the Future – The Game, kändes det som en självklarhet att jag skulle glo igenom filmerna. Eftersom jag inte hade tagit mig tiden att se igenom dem på blu-ray, trots att jag haft trilogi-boxen i min ägo sen den släpptes. Så jag tyckte att det inte fanns något bättre tillfälle att se dem på, och jag kommer nog inte vara så taggad som jag var igen (eftersom jag nyligen hade spelat igenom spelet). Men det visade sig även att bruden min inte hade sett filmerna alls!.. Så självklart tvingades hon att kolla på dem med mig.

Till min förvåning så tyckte hon att första filmen var skitbra, så det var inge snack om saker att vi skulle se igenom hela trilogin tillsammans.

Jag måste påpeka hur otroligt bra kvalitén är på blu-ray! Jag äger även trilogin på DVD och det är enligt mig en otroligt stor skillnad. Speciellt på hur klar och skarp bilden är, ljudet kan jag inte riktigt jämföra då jag sitter på ett 2.1 ljudsystem. Jag antar dock att ljudet är superbt på ett schysst ljudsystem. Lite off-topic; men min farbror säger hela tiden att det inte är skillnad mellan DVD och Blu-Ray, han köper DVD trots att han har en blu-ray spelare. Tror han även sagt vid något tillfälle att skillnaden mellan VHS och DVD inte heller var märkbar, vilket är idiotiskt. Men i alla fall så tror jag att om jag visar honom hur bra Back to the Future (som är en 25+ år gammal film) ser ut på blu-ray jämfört med DVD, så kommer han nog inte säga att kvalitén på blu-ray är samma som DVD i framtiden.

Jag rekommenderar starkt att inskaffa blu-ray boxen av denna tidslösa klassiker. Riktigt bra bild-och ljudkvalité, grymt bra och mycket extramaterial för fansen. Bland annat; nya intervjuer med skådespelarna, Universal’s Back to the Future The Ride, borttagna scener, hur filmen gjordes, och hur specialeffekterna gjordes exempelvis: hover-boarden, och mycket mer! Jag har mer eller mindre gått igenom allt extramaterial av varje film, och den enda nackdelen jag kan säga är att extramaterialet inte alltid är i HD (men det är det sällan med extramaterial).

Nu när jag sett klart Back to the Future trilogin, så kommer jag sätta mig och kolla på Ghostbusters filmerna (synd att 2an inte finns på blu-ray). För jag ska tagga till att spela igenom Ghostbusters: The Video Game, som jag fick under julen. Har alltid väntat på att det spelet ska sjunka i pris och hamna i rea-backarna men det har den fan aldrig gjort (inte PS3 versionen i alla fall). Så det ser jag fram emot att äntligen sätta tänderna i! Så tills vidare, ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *