2012 ser ut att bli ett magiskt spelår

Nytt år, nya förutsättningar.  Fast det jag (och många andra) är mest sugen på är alla nya spel såklart!

2012 ser ut att vara ett äckligt bra spelår, där det även släpps en ny bärbar konsol och en ny stationär konsol. Men vad är det jag ser fram emot då? Jo, det är en hel del. Just nu är jag mest sugen på Playstation Vita. Ända sen den var annonserad har jag haft mina ögon på den. Kanske är jag partisk eftersom jag älskar Playstation och Sony, men jag måste bara ha en nu!

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilket (vilka) spel jag skaffar när den 22 februari väl kommer, men Uncharted: Golden Abyss ser ut att vara ett säkert val. Under den svenska spelmässan Gamex så kunde man testa Vitan, vilket jag och Marcus gjorde, och det var imponerande. Så det ser jag fram emot mest just nu.

Men när det gäller spel till de stationära konsolerna så finns det mycket jag ser fram emot. Mest är nog Bioshock Infinite. Jag verkligen avgudar det första (och andra) Bioshock, och det som jag tycker är coolast med spelen är att se hur samhället fungerar i en stad som är under vatten. Hela designen är så underbar, och jag kan inte vänta på att se hur Ken Levine och alla andra på Irrational Games har tolkat samhället i en SVÄVANDE stad. När jag först hörde ryktet så skrattade jag och sa skoja inte, men sen såg jag första trailern och blev helt blown away. En så galen idé kan kanske trots allt funka. Och sen när vi fick se gameplay-videor så var jag såld. Det enskilt största spel nästa år för mig är alltså Bioshock Infinite.

 

Ett annat spel som jag ser fram emot är Aliens Colonial Marines. Jag fullständigt avgudar Alien-universumet och framför allt de 3 första filmerna är otroligt bra och jag skojar inte när jag säger att de har haft en otroligt viktig del i min uppväxt och mitt liv. Science Fiction är min passion, och den skapades tack vare denna serie.  Men som vanligt med licensspel så har Alien-spelen inte varit bra, undantag finns så klart med Aliens Vs Predator 2 och jag tyckte det senaste Alien Vs Predator var okej, även om det var en besvikelse.  Gearbox verkar ha fått stämningen på plats och efter att ha trott att detta spel varit nedlagt i flera år ser jag nu glatt fram emot att få döda Xenomorphs med mina polare!

 

Många stora serier återvänder nästa år, såsom Mass Effect 3 och högst troligtvis Grand Theft Auto V, och de ser man såklart fram emot. Men jag tänkte nämna ett spel som kommer ut snart som verkar hamnat under mångas radar. Jag talar naturligtvis om The Darkness II. Det släpps 10 februari efter att ha varit försenat från i höstas.  Ettan var en gömd diamant enligt mig, och det är synd att uppföljaren inte utvecklas av StarBreeze, men nu ser vi istället ut att få en ganska cool serietidningstolkning av någon som trots allt är baserat på en serietidning. Nej jag ser fram emot Darkness II som ser ut att vara underbart brutalt, snyggt och roligt.

 


Detta var ett småplock av vad jag ser fram emot under 2012. Givetvis kommer jag köpa flera spel, samtidigt som flera spel kommer bli försenade och vem vet, årets spel kanske inte ens har blivit annonserat. Det är en underbar framtid vi har, kortsagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *