Scott Pilgrim vs. Sara

Ända sedan jag såg filmen Scott Pilgrim vs the World, har jag försvunnit ner i Pilgrims-träsket för alltid. Insåg snabbt att serieböckerna är hundra gånger bättre än den redan asgrymma filmen. Så någon dag efter jag har läst ut sista boken (vilket var sex böcker av ren awesomehet, om ni inte har läst dem LÄS DEM!) köper jag spelet Scott Pilgrim vs. the World: The Videogame. Spelet är mer efter böckerna än filmen, vilket jag tycker är ett stort plus. Man får välja ifall man vill vara Scott Pilgrim, Ramona Flowers, Kim Pine eller Stephen Stiles. Det är en härlig retrokänsla över spelet med starka färger och gnällig musik.

Men sen är det så sjukt äckligt svårt att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Jag brukar visserligen bli väldigt irriterad på spel när de inte gör mig rätt, men med det här spelet ville jag slänga ut kontrollen genom fönstret och tv:n skulle inte vara långt efter! Varför göra det så svårt för mig?! Nog för att det ska vara en utmaning men är det inte därför man har skapat svårighetsgrader? Här sitter jag och trycker på precis ALLA knappar jag kan hitta på kontrollen och ändå så dör jag! Hur är det möjligt? Har någon klarat det här spelet? Utan fusk? Finns det fusk? Ni kan väl säga till ifall det finns, skulle uppskattas.

Jag kan däremot varmt rekommendera att spela multiplayer, det är något enklare, man kommer förbi Todd Ingram efter andra försöket, och kan lyckas komma ända till målet utan att dö allt för många gånger. Det är också väldigt roligt att hetsa. Men det gör man väl annars också när man spelar multiplayerspel.

Summan av kardemumman: Spelet är roligt med flera vänner att spela med, onödigt svårt själv. Fast vi alla älskar ju lille Scott så det är klart att man ska ha detta spel i samlingen hemma.

Sara Eknander

Skribent och den grafiska formgivaren här på molnet. Spelar mest Xbox 360 och Nintendo 3DS, men kan hända att det blir en och annan timme framför datorn eller mobilen.

More Posts

Follow Me:
Twitter

  6 comments for “Scott Pilgrim vs. Sara

 1. 1 december, 2011 at 13:08

  Älskar också allt som har med Pilgrim att göra. Spelet har jag inte klarat heller, sjukt svårt. Vet dock att Marcus har klarat det.

  Bra blogg!

  • 1 december, 2011 at 19:34

   😀 Han är ju en liten myspojke den där Pilgrim haha, Skulle vilja ha en tv-serie, så dem får in alla grymma saker som är från böckerna. Det skulle vara Epic.

 2. 1 december, 2011 at 14:45

  Spelet är inte så svårt som alla säger :O har klarat det några gånger 🙂 Btw så är spelet en modern klon på NES speler River City Ransom

  • 1 december, 2011 at 19:30

   Haha men då måste du vara någon sorts Scott Pilgrims Gud då om du har klarat det några gånger. XD Jag har kommit … halvvägs.. tror jag. XD

 3. 1 december, 2011 at 19:04

  jag kanske får låna det av dig och se om jag håller med dig när jag kommer hem då? (a) tihihi

  • 1 december, 2011 at 19:29

   Jag har det på xboxen, så du får komma över till mig och spelaaaaaa 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.