..Och den gyllene GOTY-statyetten för Årets manliga & Årets kvinnliga karaktär går till..

Detta är inte Mona Lisa.

Den första manliga karaktären jag tänkte på när jag valde kategorin var ett självklart val för mig. BATMAN. Lite bakgrunds fakta om mig, Sara Eknander: Jag är Batman, Batman är jag. Bästa superhjälten enligt mig själv. Men vem kan inte gilla Batman? Eller framför allt Bruce Wayne. Jag menar, han är rik, äger halva Gotham, ser himla bra ut OCH har en hemlig grotta. Whats there not to like? Jag är helt enkelt en Batwhore.

Så började jag fundera lite. Det var ett spel som jag hade väntat och väntat och väntat på, och i år kom det äntligen ut. The legend of Zelda: Skyward Sword. Såklart att det är Link som är årets manliga karaktär.
Jag har alltid tyckt att Link ser bäst ut i Ocarina of Time, men Skyward Sword fick mig att ändra i rangordningen. Links kläder har blivit något annorlunda från Twilight Princess, eller kanske inte så mycket när jag tänker efter men dem känns mer detaljrika än vad dem gjorde innan. En mjukare grön färg på kläderna och inte den hårda skrikgröna färg som är i de andra spelen. Han har fått tillbaka sitt korta blonda hår och lite andra ansiktsdrag vilket jag gillar starkt. Det fina med Skyward Sword och Wii är ju klart att man måste röra lite på sig numer om man vill få något gjort. Och ta ut sina aggressioner på något har ju aldrig varit såhär enkelt för en speltönt. En idrottande människa hade kanske bara gått till gymmet och slagit på en sandsäck men det är ju inte lika roligt. Och med Wii motion plus får man en riktigt häftig känsla när man ska slåss mot bossar och värdelösa blommor.

Han kanske inte är någon man ännu, men han är minst lika modig och hardcore som Batman, så årets manliga karaktär 2011 är Link från Skyward Sword.
God tvåa är alltså Batman, om ni inte förstod det.. Hörde att han den där Drake från Uncharted är himla snygg också, men jag spelar inte PS3 så det enda han får i det här inlägget är en mention. För att han är snygg.

Så var det den kvinnliga karaktären då. Ännu en gång gick tankarna till Arkham City och Catwoman. Men det blev faktiskt inte hon heller. Alice knep platsen med ytterst liten marginal. Alice i underlandet gillar väl alla egentligen. Det är en mörk, galen berättelse om en flicka som trillar ner i ett kaninhål och kom till underlandet. I Madness Returns har lilla söta, lätt förvirrande Alice blivit en vriden crazy brud med svart hår och genomträngande gröna ögon. Tror det bästa är när man har lite liv och Alice börjar gå bärsärkargång på allt och alla! Dem där små detaljerna på kläderna tycker jag också väldigt mycket om. Som den lilla döskallen i rosetten bak på klänningen och blodstänket lite överallt. Sen har hon ju lätt årets coolaste vapen. En pepparkvarn. PEPPARKVARN! Alla spel borde innehålla en pepparkvarnskulspruta.

Catwoman är en god tvåa. Vill också ge cred till Emilia från Dance central 2, dels för att hon är välgjord, snygg karaktär, dels för att hon har bitchig attityd och skiter i vad folk tycker.

Alltså tog ungdomarna hem titlarna ’Årets manliga’ och ’Årets kvinnliga’ i år, om Sara själv får välja. Vilket hon gör.

 

  3 comments for “..Och den gyllene GOTY-statyetten för Årets manliga & Årets kvinnliga karaktär går till..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *