Marcus Retrosamling 1.0

Det var inte länge sedan jag sålde min själ till tradera. Sedan dess har jag kammat hem en hel del retro artiklar. Det har blivit lite av en hobby nu för mig att samla på gamla spel och konsoler. Jag har även sålt vidare lite saker som jag fått hem billigt och inte haft användning för. 

Just nu har jag lagt mitt ”traderande” på paus, då jag inte har några pengar kvar att spendera där (sadface). Då jag verkligen blir glad i byxan när man vinner något man vill ha eller något spel som är svårt att få tag på, för en billig peng. Än så länge har jag inte fått tag på så många spel till mina konsoler, då mitt fokus var att skaffa konsolerna först. Konsolerna jag har skaffat är: Nintendo 8-bit (NES), Super Nintendo (SNES), Sega Mega Drive (SMD), 3st Sega Mega Drive II (silm version av första Mega Driven). 

Här är en bild på spelen jag har i min ägo än så länge:

 Det är inte bara skoj att samla på allt oldschool crap. Det är även kul o lira på det, istället för att spela spelen på emulator på datorn. Min flickvän som också är en gamer har en del retrospel (nintendo only). Så ibland så är det mysigt och sätta sig i sängen (har ingen soffa) och spela något retrospel tillsammans, exempelvis: Bubble Bobble

När jag väl skaffar mig ett jobb och när jag har mig en inkomst så kommer jag helt klart öka på min samling med retro spel och konsoler. Mitt ”mål” är att få tag på Contra till NES, vilket är ett av mina favorit spel genom tiderna. (mer om det i min kommande topp10 retrospel lista).

Dock känner jag mig hyfsat klar på Mega Drive fronten så där finns det nog inte så många mer spel jag vill skaffa. Men till SNES så finns det en hel drös med spel som jag vill ha, tyvärr är vissa sällsynta och lite dyra ex: Secret of Mana och Chrono Trigger. Men men, någon vacker dag ska dem bli mina, gotta haveem all! Det sista jag kan nämna är att jag köpte dessa konsoler för ca 50-400:- st. Så det är inte speciellt dyrt. Vill ni få tag på retrospel kan ni antingen göra som mig, hänga på tradera dvs. Eller så kan ni besöka en mysig liten spelbutik i Stockholm vid namn Supermotaro. De säljer retrospel till de flesta konsolerna och har även import spel från Japan!

Det var allt från mig denna gång, catch ya’ later!

  4 comments for “Marcus Retrosamling 1.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *