Marcus GoTY 2011!

 

 

 

 

 

GoTY är en term som talas mycket om runt årets fjärde kvartal inom spelvärlden, och är som ni förmodligen vet en förkortning på Game of The Year.

Hur bestämmer man då vilket spel som blir GoTY!? Jadu… Det beror helt på vem du frågar.
Vissa kanske går in i detalj och analysera vilket spel som är tekniskt sätt bäst (snyggast grafik, bäst finslipad gameplay, bäst story, osv). Men om du frågar mig så spelar sånt ingen som helst roll alls (..lögn..), utan det som definierar Game of The Year för mig är hur roligt man haft med det spelet. Då det spelet jag haft mest njutning av (och inte sexuell sådan) blir ”Marcus Game of The Year!”

Så nu är den stora frågan, vilket spel kommer jag välja att bli mitt GoTY 2011?!

Tänk på att jag inte har spelat igenom alla spel som släppts under året och inte heller spelat alla ”Tripple-A” titlar. Så jag kommer lista mina topp 5 spel under årets gång (spelen måste självklart släppts i år). Jag kan redan nu säga att det var lika svårt att bestämma ordningen på 1a, 2a och 3e, som att skala en banan med fötterna.

#5 Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds
Det släpptes inte så många fighting spel under årets gång, och det är en av mina favorit geners. Inte nog med det så hade jag sett sjukt fram emot uppföljaren till MvC2, som jag hade spelat i onödigt stora mängder. Jag vart smått besviken på resultatet, angående urvalet av karaktärer. Dock har jag haft otroligt roligt med MvC3, speciellt när man har spöat sina vänner online (peak till Hampus). Så det förtjänar en plats på min lista.

#4 inFAMOUS 2
Hade helt och hållet glömt att det hade släpptes i år, det var så länge sen. Men jag glömmer inte bort min upplevelse med spelet, det var fantastiskt awesome! Det var bättre än första spelet på många sett. De två olika sluten var riktigt bra, det ena lite bättre än det andra (evil). Urvalet av Coles superkrafter var helt klart en förbättring, då man nu även kunde använda is och/eller eld. Enda minuset jag kan tänka mig var att storyn inte var lika episk som i första spelet.

#3 The Elder Scrolls V: Skyrim
Det är något med Skyrim som gör att jag hellre går tillbaks till det istället för till nummer 1 och nummer 2 på listan. Det är antagligen för att det är så jävla stort! Man blir aldrig klar med skiten, finns alltid något att göra. Nu förstår jag hur folk som spelar The Sims känner sig. Nu kanske du som läser undrar varför Skyrim inte är mitt GoTY, efter som jag säger att jag hellre går tillbaks till det. Det är helt enkelt för att jag hade en bättre/roligare upplevelse med de andra två spelen.

#2 Uncharted 3: Drakes Deception
Inge snack om saken att detta är ett av årets mest efterlängtade titel, och för många levererade den sina förväntningar. Men inte riktigt för mig, då jag finner att Uncharted 2: Among Thives är snäppet bättre. Dock har 3an förbättrat mycket ifrån föregångaren på teknisk nivå. Men känner att storyn ändå var lite svag i denna, då storyn är det stora hela i Uncharted spelen så spelar den en stor roll. Men om man ska titta på multiplayer fronten så har Naughty Dog förbättrat den något ofattbart ifrån föregångaren. Jag kan ärligt talat säga att detta är mitt näst absoluta favorit multiplayer spel denna generation (#1 är Transformers: War for Cybertron). Jag spelade en hel del multiplayer i Uncharted 2, och nu när den har blivit minst 2-3gånger bättre så kommer jag spendera minst lika mycket tid med Uncharted 3. Uncharted serien är enligt mig den bästa franchisen denna generation om man är ute efter en super-mega-ultra-episk-awesome story. Det är bara en tidsfråga innan det kommer komma film adaptioner på spelen. Du var nära Uncharted.. Förra året vann du, men i år faller du precis innan mållinjen.

#1 Batman: Arkham City
Jag kan börja med att säga att Batman spelen ifrån Rocksteady Studios är den absoluta Batman upplevelse, och Arkham City än näst in till perfekt. Med röst skådespelare som Kevin Conroy (Bruce/Batman), Mark Hamill (Jokern), Nolan North (Penguin) och Corey Burton (Hugo Strange) som backar upp spelet och gör det så ofantligt awesome. Kevin och Mark går waaaaaay back i deras roller som Batman och Jokern, de började i sina roller i Batman: The Animated Series (vilket var 1992). Så att få höra vad många anser vara ”the true voice” av Bats & Jokern är ärligt talat obeskrivligt bra! Spelet har nästan inga svagheter alls, inte ens när jag letar efter dem! I hela spelet finns det bara två saker jag stör mig på, och dessa två saker gör att spelet inte är en perfekt 10a för mig, utan en 9a(om jag nu skulle betygsätta det). Men dessa saker kommer jag inte nämna då det är spoilers. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om spelet, men det låter jag bli. Så jag avslutar det hela med att säga att Batman: Arkham City har definitivt förtjänat ”Marcus GoTY 2011” seal of approval!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *