Dragon Ball: (Pre)-Online

Kan redan nu säga att detta kommer bli som med min retrosamling, en oregelbunden bloggserie. Jag minns när jag fyllde 10år och hade släkten över på kalas, och det jag fick av min syssling skulle forma mig till den personen jag är idag (delvis). Det jag fick var, den första boken av Dragon Ball mangan! Jag visste inte ens vad manga var då, jag tyckte bara det var random att man läste bakifrån (från höger till vänster). Snacka om att det var förvirrande för en 10åring som mer eller mindre precis lärt sig läsa, så ska man ändra på sättet man läste totalt. Mitt geek-hjärta vart snabbt förälskad i denna underbara franchise, och jag började spendera alla mina pengar jag hade på Dragon Ball böcker.

Tiden gick och Dragon Ball fortsatte ha en större plats i mitt hjärta än Pokémon. Jag minns inte riktigt när men jag tror jag var runt 12år när jag läste sista DragonBall boken (#42). Några vänner/släktingar har läst mina Dragon Ball böcker när de har exempelvis sovit över hos mig osv när man var mindre, och ca fyra personer har läst igenom hela serien hos mig. Jag försökte ju få fler att fastna och haka på Dragon Ball tåget, och några lyckades jag ju iaf med. Det var tack vare Dragon Ball som jag började med manga och anime. Jag har hittills läst igenom alla böckerna sju gånger. Jag kommer i framtiden inskaffa mig hela serien på engelska också, för att det är allmänt en bättre översättning.

Jag kan inte påstå att jag var en hardcore gamer i mina yngre dar. Men jag spelade Dragon Ball spelen som en ”mother******”. Det var praktiskt taget de enda spelen jag brydde mig om, och så fort det jag märkte att det hade kommit ett nytt Dragon Ball spel (till PS2) så köpte jag det. Jag kunde utan större problem klara av spelet/COM på svåraste svårighetsgraden. Jag har kvar några av de gamla PS2 spelen (Budokai 3 & Tenkaichi 3) än idag, och plockar fram dem ibland för att få den perfekta nostalgiska kicken jag har tillgång till (more or less). Efter Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 släpptes så har det inte kommit några Dragon Ball spel med lika hög kvalité. Vilket är synd, jag har mer eller mindre testat alla som har släppts, och alla har varit en besvikelse. Även de senare spelen till PS2 var värdelösa (eller mediokra som bäst).

Jag hade hoppats på att Dragon Ball spelen som kom till PS3 skulle vara lika awesome som Budokai 3/Tenkaichi 3. Men åh vad mitt hopp föll ner i avloppet när jag poppade in Burst Limit i min PS3. Detta gällde även när jag testade demot för Raging Blast (både 1a och 2a). Så min tro i hopp om ett bra Dragon Ball spel i framtiden hade dött ut helt. Men jag hade tydligen fel, för nu under Oktober 2011 så har Dragon Ball: Ultimate Tenkaichi släppts, och den har fått bättre recensioner än de tidigare spelen till denna generation. Jag har ännu inte plockat upp spelet själv, men ska helt klart inskaffa det inom snar framtid.

Men om vi nu backar några år från nu till ungefär början på 2007. Jag satt hemma och antagligen nördade som i vanlig ordning, när jag av en ren slump (minns inte hur) kom över en text med ytterst lite information om Dragon Ball Online. Jag tror inte jag minns så myk för jag fick antagligen en blackout eller något. Jag vart iaf glad i byxan av denna nyhet och vetskapen av att det skulle komma ett Dragon Ball MMORPG. Jag spred denna otroliga nyhet som en könssjukdom till alla som jag visste gillade Dragon Ball. Man började snacka med polarna om hur man förväntade sig att spelet skulle vara osv.

Men all denna hype i onödan. Eftersom det tog så lång tid för spelet att släppas ifrån dess utannonsering, så antog jag att det hade lagts ner. Men strax innan spelet släpptes i Korea så kom det upp trailers, som gav mig falskt hopp om att det skulle nå hit en vacker dag. Nu är det slutet på 2011 och spelet utannonserades 2007, och har endast släppts i visa delar av Asien (inte ens Japan har fått det än!). Spelet kom först till Korea under 2010, och har sakta men säkert krypit sig vidare till Taiwan och Hong Kong. Kina ska få spelet under första kvartalet 2012, och Japan har ännu inte fått ett datum. Så det lär ju inte finnas en chans i helvetet att spelet skulle släppas till USA och ännu mindre chans att det kommer till EU.

Men det finns en lösning! Jag hittade nyligen en video med instruktioner på, hur man kan skaffa och spela exempelvis den Taiwanska (eget ord!?) versionen på spelet. Så jag tänkte ”varför inte göra ett försök” Jag har ju som sagt sett fram emot att spela spelet sedan jag var 14-15år. Så jag följde instruktionerna, och ta mig fan skiten funka! Jag kände hur jag började skaka av glädje när jag väl satt här framför dator och spelet var igång, och jag skulle göra min karaktär.

Jag fixade hem spelet igår, och satt med det fram till tidig morgon. Det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att fortsätta spela. Visst, man förstår inte ett skit i spelet, för all text i spelet är på taiwanesiska. Men det finns en modifierad patch som gör att menyn osv står på engelska. Vilket gör det hela lite lättare, så man hittar iaf i menyerna (vilket är bättre än att gissa sig fram!). Men man har ju ingen aning om vad dina uppdragsgivare säger till dig vad du ska göra osv. Men som tur är att det oftast finns en markering på din karta som visar vart du ska gå osv. Så det är ju lite klurigt ibland men det är spelbart, så länge man inte är helt efter(bliven), men då borde man inte försöka i första taget.

Nu har jag skrivit ungefär 1000ord, och det är nog ingen idé att skriva mer i detta inlägg. Så jag vill tacka dig som orkat läsa allt! ”Tack!”. Jag kommer skriva mer om själva spelet när jag spelat lite mer. Så det kan ni se fram emot, men som sagt kommer detta vara oregelbunden bloggserie.

Så tills vidare, ha en riktigt god jul!

  4 comments for “Dragon Ball: (Pre)-Online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *