Årets musik!

När jag tänker på vad som definierar årets musik för mig, tänker jag dels på att det måste ha definierat spelet för mig, samt ha gjort ett starkt intryck på mig. Två spel kommer genast upp för mig när jag tänker igenom detta spelår.

Årets bästa musik finns i Skyrim. Bara en sådan sak som att jag inte kan hoppa in i spelet förens jag hört hela temalåten i menyn, säger lite om vad jag tycker om musiken. Den är verkligen storslagen och definierar spelet enligt mig. Att gå i ett snötäckt landskap och sen höra en gitarrslinga starta, får mig verkligen att rysa!

Sen får vi inte glömma ostkaka-översättningen, som har satt sig djupt i mig på både ett positivt och ett negativt sätt. Men det är helheten som gör att musiken i Skyrim verkligen är en viktig del av upplevelsen, och man har verkligen slagit på stort. Det är alltid någon låt som spelas i bakgrunden och det är så subtilt gjort men samtidigt en så viktigt del av inlevelsen. Det är tillräckligt noterbart för att man ska höra den, men inte så mycket att den tar bort ens fokus från spelet. Det är svårare än vad man tror.

Väl värd tvåa är Deus Ex: Human Revolution. För likt Skyrim så känner jag att temat som spelas igenom Deus Ex verkligen definierar upplevelsen och fångar känslan som spelet förmedlar. Det känns lagom sci-fi och mystiskt på ett sätt som knappt går att förklara. Under en scen i början som sätter upp spelet, spelas en perfekt komponerad låt som verkligen fångar vad spelet känns som, futuristiskt och coolt på samma gång.

Musiken passar bara in så självklart, och för en som älskar science-fiction som jag gör kan man inget annat än kapitulera. Här får ni en länk till soundtracket för er som använder Spotify: Deus Ex: Human Revolution

  8 comments for “Årets musik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *