Tillbaks till DK Island!

Var förvarnade att spoilers förekommer. Lite töntigt att spoilervarna om ett över 10 år gammalt spel, men lika bra att göra det.

I Helsingborg har det nu dragit in en storm, Berit har jag för mig att den hette. Det regnar, blåser som fan och man har till och med varnat för att gå ut på grund av riskerna av fallande träd. Vad gör man då på en tråkig helg som denna? Tar upp sitt Nintendo 64 såklart!

Har länge haft tankarna på att börja om på Donkey Kong 64, ett av tidernas mest underskattade spel, men det har aldrig blivit av. Det har kommit så mycket spel på den senaste tiden plus att jag har flyttat och hållit igång, så jag har varken haft tid eller känt något sug till att plocka upp det igen.

Den här helgen ändrades det och jag ångrar verkligen att jag inte plockade fram det tidigare. Att få höra den välkända DK-rapen igen var gudomligt, riktigt sjukt att jag kan hela låten än idag. Kan fortfarande inte fatta vad Rare rökte när de bestämde sig för att ha en rap till intro, som tur var så blev det någorlunda lyckat, folk kommer ju ihåg den än idag.

När man väl kom till menyn, tryckte på en tom sparfil och spelet körde igång, det var då gåshuden kom. Att höra den pampiga musiken medans man får en fräsch utsikt över hela ön, det är grejor det. Men glädjen över att se papegojor flaxa runt ön och hoppande sälar med bandanas vänds snabbt. Med en mörkare ton av samma ledmotiv så gör den typiska antagonisten K.Rool sin entre.

Nu ska jag inte berätta hela historien, men jag kan säga att det introt bidrog med en nostalgishock man inte skakar av sig i första taget. 
Här syns DK Island och K.Rools flaggskepp.

Just nu så har jag klarat ett par banor och räddat några av familjen Kong. För ni som inte vet så kan man spela som 5 olika apor, alla med olika färdigheter och lösningar på problem. Tiny Kong kan till exempel glidflyga med hjälp av sina flätor, haha.

Jag är strax utanför bossen på banan ”Frantic Factory”. Det som de flesta kanske kommer ihåg mest av banan är att det finns en arkadmaskin i ett av rummen. För ett par mynt kan man återuppleva det första Donkey kong, ni vet det där spelet då Jumpman ska rädda prinsessan från DK genom att hoppa över tunnor och klättra upp för balkar.

Jag sparade utanför bossen så jag har inte haft möjlighet att ge honom stryk än, men det kommer så småningom. Jag kommer ihåg när jag var liten och det enda man såg var de lysande plattformarna man stod på. Jag var så sjukt rädd när Mad Jack uppenbarade sig och började jaga en.

10 år senare blir det däng får vi hoppas, vare sig om jag vågar eller inte.

Donkey Kong 64 – Intro

Mad Jack Bossfight!

Donkey Kong 64 – Arkad Mini-spel

  1 comment for “Tillbaks till DK Island!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *