Årets Album 2020: Plats nr 4

Plats nr 20-16

#20: Moses Boyd – Dark Matter
#19: India Jordan – For You
#18: Phoebe Bridgers – Punisher
#17: Future Islands – As Long As You Are
#16: dvsn – A Muse In Her Feelings

Plats nr 15-11

#15: Jonathan Wilson – Dixie Blur
#14: Grimes – Miss Anthropocene
#13: Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind
#12: Car Seat Headrest – Making a Door Less Open
#11: Hinds – The Prettiest Curse

Plats nr 10-6

#10: Empress Of – I’m Your Empress Of
#9: Country Westerns – Country Westerns
#8: Bartees Strange – Live Forever
#7: Caribou – Suddenly
#6: Fleet Foxes – Shore

#5: Kehlani – It Was Good Until It Wasn’t

 

Plats nr 4: Jessie Ware – What’s Your Pleasure?

Jag har haft Jessie’s musik i mitt medvetande från andra håll. Hon poppar upp lite här och var som gästartist emellanåt och så har jag väl snubblat över en eller två av hennes tidigare låtar, men för min del lät det rätt slätstruket. Så när jag fick läst att i och med det här albumet så fick Jessie enligt henne själv äntligen göra den musik som hon alltid har velat göra blev jag ändå lite nyfiken, och till min förvåning så låter det verkligen som en artist som har till slut funnit sig själv. Det slätstrukna och säkra har slängts ut från balkongen för att dekorera hennes nya studio med glitter, glamour och discokulor.

Jessie har tagit en slägga stämplad med 80-talets influenser & ljudbild och har drämt den med hela sin kraft genom hennes vägg som stoppade henne från att göra precis den musiken hon ville. Det här är en skiva som bjuder upp på dans och fest för alla tillfällen. Vi har partydängor, tryckare (som man kallade det i sin barndom) och musik att hångla till, allt skapat för att man ska höra det på ens dansgolv nära en själv. Vanligtvis när det låter så här snyggt så känns det som att artisten vet sitt hantverk ut och in men Jessie har bara precis börjat doppa sina tår i den här typen av musik och får det att låta så naturligt för henne. En renässans har kommit för Jessie och den rockar namnet ”What’s Your Pleasure?” med stora blinkande neonbokstäver.

Bästa låt: Save A Kiss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *