Årets Album 2020: Plats nr 3

Plats nr 20-16

#20: Moses Boyd – Dark Matter
#19: India Jordan – For You
#18: Phoebe Bridgers – Punisher
#17: Future Islands – As Long As You Are
#16: dvsn – A Muse In Her Feelings

Plats nr 15-11

#15: Jonathan Wilson – Dixie Blur
#14: Grimes – Miss Anthropocene
#13: Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind
#12: Car Seat Headrest – Making a Door Less Open
#11: Hinds – The Prettiest Curse

Plats nr 10-6

#10: Empress Of – I’m Your Empress Of
#9: Country Westerns – Country Westerns
#8: Bartees Strange – Live Forever
#7: Caribou – Suddenly
#6: Fleet Foxes – Shore

#5: Kehlani – It Was Good Until It Wasn’t

#4: Jessie Ware – What’s Your Pleasure?

 

Plats nr 3: HAIM – Women In Music Pt. III

Systrarna Haim’s debutalbum var som en kärleksförklaring till 70-talet som jag satte på bronsplats när det begav sig 2013. Deras andra skiva tilltalade mig med men de riktigt stora hitsen som debutalbumet hade infann sig inte, men det var däremot klart att de försökte gå sin egen väg (shout out till Fleetwood Mac). Här har de funnit den där tuffa men fina vägen mellan de två förra albumen, där hitsen har infunnit sig igen men de har inte ruckat på sina egna idéer över hur deras musik ska låta. Här har de tagit ett stort kliv från att bli influerade av sina favoritgenrer till att bli dem som influerar andra. Där debutalbumet var klart inspirerat av Fleetwood Mac har de här till slut funnit sitt eget sound.

Women In Music Pt. III har det där skönt 70-talsdoftande ljudet som Haim gjort till sitt helt egna uttryck. Däremot märks det att de har blivit säkrare i sina röster och det blir en vackrare körsång med de tre tjejernas röster fungerade i en välkomponerad enhet. Det har alltid funnits där i tidigare album men nu har det lyfts upp till nya höga höjder. Det är som att de har blivit tajtare än någonsin och det märks på musiken då det lyser av självförtroende och att de inte bara litar på varandra utan även lyfter upp varandras styrkor. För varje nytt album som HAIM släpper visar de att de kommer räknas till en av rockens giganter i framtiden, och jag är mer än nöjd att få vara med under deras storhetstid som aldrig verkar ta slut.

Bästa låt: Leaning On You

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *