Årets album 2018: Plats nummer 5

Plats 20-16

#20: How To Dress Well – The Anteroom

#19: Natalie Prass – The Future and the Past

#18: Snail Mail – Lush

#17: MØ – Forever Neverland

#16: Kurt Vile – Bottle It In

Plats 15-11

#15: Tove Styrke – Sway

#14: U.S. Girls – In a Poem Unlimited

#13: Hinds – I Don’t Run

#12: Jonathan Wilson – Rare Birds

#11: The 1975 – A Brief Inquiry Into Online Relationships

Plats 10-6

#10: Iceage – Beyondless

#9: Kali Uchis – Isolation

#8: Beach House – 7

#7: Parquet Courts – Wide Awake!

#6: Pusha T – DAYTONA

Plats nr 5: Tash Sultana – Flow State

Tash Sultanas musik fick jag upp ögonen(öronen?) för förra året när en annan musikintresserad vän kunde inte sluta tjata om ”den coolaste tjejen på planeten”. Minns inte om hans ord var exakt så men långt ifrån sanningen är han inte, för fan vad cool Tash är, kanske till och med den coolaste. Att hon började sin musikaliska karriär med att vara gatumusikant på Melbournes gator i Australien visar att hon verkligen började på botten för att sedan med självsäkra steg ta sig upp till den skinande platsen hon är på nu: en av vår tids mest talangfulla artister.

Hennes EP som kom förra året gjorde att man fick upp ögonen för henne, men det är i år när hon släppte sitt debutalbum som hon verkligen fick flexa sina musikaliska muskler. Det som gör Tash så makalöst cool är att hon spelar alla instrumenten själv, och då tänker man att det ska vara en spartansk uppvisning med ett gitarr-bas-trummor-arrangemang men icke Sultana icke. Hennes arrangemang är otroliga ljudupplevelser där även stråkar, piano & blåsinstrument trycks in i ljudbilden och allt låter så otroligt välljudande och unisont. Det är dock när hon spinner iväg på sina gitarrsolon som man verkligen får rysningar i hela kroppen. Så gör er själva en tjänst och lyssna på denna supertalang från Australien, för hon kommer säkerligen ta över världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *