Årets Album 2016: Plats nr 4

Plats 20-16

#20: Bleached – Welcome the Worms
#19: Junior Boys – Big Black Coat
#18: Kevin Morby – Singing Saw
#17: The Avalanches – Wildflower
#16: Hamilton Leithauser + Rostam – I Had A Dream That You Were Mine

Plats 15-11

#15: Esperanza Spalding – Emily’s D+Evolution
#14: The Radio Dept. – Running Out of Love
#13: Local Natives – Sunlit Youth
#12: Jonas Lundqvist – Vissa Nätter
#11: Hoodie Allen – Happy Camper

Plats 10-6

#10: Hiss Golden Messenger – Heart Like a Levee
#9: Kevin Gates – Islah
#8: Basia Bulat – Good Advice
#7: Whitney – Light Upon the Lake
#6: ANOHNI – HOPELESSNESS

#5: How To Dress Well – Care

 

985e010aPlats nr 4: Bon Iver – 22, A Million

Det är något med Bon Ivers musik som får en att stanna upp och fundera för sig själv ”lyssnar jag på rätt band?” De lyckas få till den känslan på varje nytt album de släpper då deras sound förändras så otroligt mycket, från nedtonat akustiska For Emma vidare till vackert storslagna Bon Iver. Nu 2016 är det 22, A Million med dess unika ljudbild som återigen får mig att stanna upp, undrandes vad det är jag lyssnar på.

Första gången hade jag väldigt svårt för skivan, med dess förvridna sång och knastrande ljudeffekter lät den som att det hade blivit lite för mycket av det roliga för Bon Ivers bandmedlemmar. Men ju mer jag lyssnade desto personligare blev den, att dessa effekter ska bygga upp känslan av osäkerhet och ensamhet. Det är en skiva som får dig att känna dig utlämnad, men ändå hopp om ljus i slutet av tunneln. Det är vackert, sprucket, skört men står ändå stolt på sina vacklande ben.

Emil Ackre

Redaktör och den som fick bollen i rullning när det gäller Spelmolnet. Älskar spel, musik, film och TV-serier och att upptäcka både nya och gamla pärlor oavsett mediet och att sedan få tipsa omvärlden om mina vackra fynd, hur obskyra de än är.

More Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.