Årets Album 2016: Plats nr 3

Plats 20-16

#20: Bleached – Welcome the Worms
#19: Junior Boys – Big Black Coat
#18: Kevin Morby – Singing Saw
#17: The Avalanches – Wildflower
#16: Hamilton Leithauser + Rostam – I Had A Dream That You Were Mine

Plats 15-11

#15: Esperanza Spalding – Emily’s D+Evolution
#14: The Radio Dept. – Running Out of Love
#13: Local Natives – Sunlit Youth
#12: Jonas Lundqvist – Vissa Nätter
#11: Hoodie Allen – Happy Camper

Plats 10-6

#10: Hiss Golden Messenger – Heart Like a Levee
#9: Kevin Gates – Islah
#8: Basia Bulat – Good Advice
#7: Whitney – Light Upon the Lake
#6: ANOHNI – HOPELESSNESS

#5: How To Dress Well – Care

#4: Bon Iver – 22, A Million

 

anderson-paak-malibuPlats nr 3: Anderson .Paak – Malibu

Jag skrev i februari om den här skivan i ett inlägg här på sidan och redan då var jag helt säker på att den skulle hamna på min topp 20-lista, och högt upp med. Länge var den även nummer ett och när Spotify sammanfattade mitt musikår 2016 var det Anderson .Paak som var min mest lyssnade artist, och det var för mig föga förvånande då första halvåret hade jag praktiskt taget bara Malibu i mina hörlurar.

Det som gör skivan så himla solid och komplett är att den fungerar som det perfekta mixtapet som du skickar till den du håller kär. Låtarna är alla unika och står starkt på sina egna ben, men går ändå så sömlöst över till varandra och skapar en helhet som är så otroligt imponerande. Den går ner i takt och steppar upp för att slå i högsta växeln på Come Down för att sedan landa stabilt nere på jorden på de två sista spåren.

Det är dessutom en riktig hitkavalkad och under året som har gått har jag haft flera olika låtar som favorit från skivan, från Parking Lot i början av året vidare till The Season/Carry Me som gick över till förutnämnda Come Down för att sedan i slutet av året till slut landa på den funkiga Put Me Thru med härliga 60-talsvibbar. Det här är en skiva för alla då det finns så himla mycket att hämta. Anderson .Paak är en av vår tids mest intressanta artister, och hans musik lär bara växa i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *