Årets Album 2016: Plats 5

Plats 20-16

#20: Bleached – Welcome the Worms
#19: Junior Boys – Big Black Coat
#18: Kevin Morby – Singing Saw
#17: The Avalanches – Wildflower
#16: Hamilton Leithauser + Rostam – I Had A Dream That You Were Mine

Plats 15-11

#15: Esperanza Spalding – Emily’s D+Evolution
#14: The Radio Dept. – Running Out of Love
#13: Local Natives – Sunlit Youth
#12: Jonas Lundqvist – Vissa Nätter
#11: Hoodie Allen – Happy Camper

Plats 10-6

#10: Hiss Golden Messenger – Heart Like a Levee
#9: Kevin Gates – Islah
#8: Basia Bulat – Good Advice
#7: Whitney – Light Upon the Lake
#6: ANOHNI – HOPELESSNESS

 

carePlats nr 5: How To Dress Well – Care

Tom Krell är tillbaka och senast han var med på listan var det med 2014 års bästa album. Det året blev jag helt tagen av hans konceptalbum som frågade ”vad är kärlek?” Årets skiva har inte samma tydliga bild utan visar mer Tom Krells olika sidor istället där den enda gemensamma faktorn är ett litet men ack så viktigt ord: Care.

Det är en mer upplyftande skiva vi bjuds på den här gången där Tom faktiskt verkar må bra i livet, eller som han säger med egna ord: När allt annat suger i världen, det enda man vill egentligen ha då är musik som är upplyftande och får en att må bra. Det är en skiva som handlar om denna eskapism som man på ett sätt är beroende av. Ibland vill man glömma det som händer runtomkring i världen, sjunka ner på sin favoritplats i soffan och försvinna iväg i Toms ljuvliga falsettsång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *