I mina öron: Anderson .Paak – Malibu

anderson-paak-malibuAndra skivan som jag har fastnat för i år som dock är den första som har släppts i år är Anderson .Paak – Malibu. Eftersom Archy Marshall – A New Place 2 Drown faktiskt kom förra året även om det var sent in på december som den kom så jag räknar med den bland skivor släppta 2016. Anderson .Paak är en rappare/RnB-artist, en mix som jag är otroligt svag för då de som rockar denna epiteten brukar leverera de softaste och härligaste tonerna tillsammans med en mix av just både rap och RnB. Det som passar låten i fråga helt enkelt. Den andra artisten som direkt poppar upp i mitt musikaliska minne när jag lyssnar på Anderson .Paak’s Malibu är Frank Ocean och hans skiva Channel Orange, och med tanke på att den skivan blev årets skiva 2012 för mig är det i min bok en liknelse som heter duga.

Fast nu liknar inte Malibu på något sätt Channel Orange då Malibu är en mer galen och spretig skiva där det verkar som att Paak har haft otroligt roligt när han skapade den. Det är otroligt inspirerande att lyssna på och det är en skiva som konstant utmanar sig själv. Hur han helt skiftar genrer låt från låt gör att man från ena sekunden hoppar jämfota i eufori för att sedan i andra försöka göra ett misslyckat försök till att breakdansa. Då har han även slängt in några perfekta billåtar i mixen mellan alla klubbhits, indieflörtar och rapdrömmar.

Det som man skulle eventuellt skulle kunna påpeka på som går emot skivan är att den kan kännas splittrad, men det är som att säga att äta en glasstrut med 10 olika sorters smaker är något negativt när det, i själva verket, är helt underbart. Han lägger även ihop låtarna så att de kommer i högar av två eller tre stycken som passar ihop utmärkt med varandra, som lakrits och hallon hänger tillsammans i en ljuv kombination för att sedan gå över till äpple och kanel som också smakar utsökt. Om det är något som faktiskt håller den ihop är det det som jag nämnde tidigare: Den är konstant rolig att lyssna på.

Nu är det fortfarande tidigt på det musikaliska året 2016 och det lär komma massa överraskningar och små stunder av briljans under året som väntar. Dock kan jag redan nu säga att det kommer att krävas ett antal genialiska skivor för att kunna peta Malibu från min topp 20-lista när året ska sammanfattas. Den här skivan går redan på repeat i min Spotify och lär göra så ännu mer när våren och sommaren nalkas för om det är något som Anderson .Paak och hans Malibu gör är det att skänka mig tonvis med solsken.

Favoritlåt: Grymt svårt då det är ett antal låtar som jag gillar enormt mycket, men om det är den som jag har lyssnat mest på just nu är det nog ändå Parking Lot. Den snabba gitarrslingan med det sköna jazztrumspelet faller mig så himla rätt i smaken. Sen om det är fortfarande min favoritlåt om några månader kan bara tiden utvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *