Pokemon: Gotta catch em all

Så, för ett par dagar sedan när jag inte hade allt för mycket att göra kom jag på att, jag har faktiskt aldrig spelat ett enda Pokemonspel. Och då menar jag inte typ Pokemon Stadium, för alla som känner Thorsell har någon gång i sitt liv spelat Pokemon Stadium, utan Gameboy/DS/3DS spelen Pokemon. Jag har sett serien, gått igenom i alla fall de tre första filmerna, och sjungit halsen av mig till den första (och bästa) introlåten ett par tusen gånger. For the Mother of Dragons jag har till och med ett Pokemon Gameboy Color! Så nu tyckte jag det var dags att bli av med min Pokemon oskuld och spela ett, och detta är mina tankar kring Pokemon Y till Nintendo 3DS.

pokemon__ash_capture_pokemon__wallpaper__by_kill3rcombo-d7hjsj7

Varför jag aldrig ens har tänkt tanken på att ens köpa ett Pokemonspel tidigare kan bero på att jag inte är så mycket för den typen av strategispel (läs har inget tålamod att sitta och titta på när motståndaren kickar mitt ass och jag måste vänta två omgångar innan jag kan göra något). Schack var inte mitt favoritspel heller när jag var liten…

Men ja tillbaka till Pokemon Y, jag lånade Leos spel och satte mig ner med min fina Majoras Mask 3DS och påbörjade resan som Sawra, den nya bruden i Vainville (jag kan inte sluta läsa det så, så det är ingen idé att rätta mig här. It’s all in vain) som har fått en Pokedex och en helt egen Pokemon av Professor Sycamore och nu vill han att jag ska springa runt hela regionen och fylla Pokedexen med nya spännande Pokemon.

Det går fort att lära sig hur stridsmomentet fungerar, och ett par timmar senare har jag levlat upp min Fennekin Harry och Pikachu tillräckligt för att våga mig på gymledaren i Santalune City.
Man kan också träna upp sin Pokemon genom Super training och nog för att jag skulle kunna sitta bara där inne en hel dag så är det rena döden för mig som vänsterhänt. Jag må vara världens sämsta vänsterhänta människa i världen, men det är tre saker jag absolut inte kan göra med höger hand. Skriva (jag håller inte ens pennan ”korrekt”), äta med pinnar och hyvla ost. Och när man då ska gå igenom super training med sin Pokemon krävs det att man använder stylus-pennan för att kunna skicka fotbollen i nätet, samtidigt som man måste akta sig för bollarna ballongen skickar mot dig. Hur gör man det? Med styrspaken på vänster sida. Obviously. Så det har väl varit det värsta med det här spelet än så länge, och om (när) det kommer ett nytt Pokemon till New 3ds så hoppas jag att man kan använda höger styrspak också då jag har fullt upp med att hålla pennan bekvämt i handen.

En annan sak som jag tycker förstör flytet i spelet är när man är på väg någonstans och går igenom det höga gräset och gång på gång spawnar en ny vild jävla Pokemon och visst, det är ju det som är hela spelet, slåss och fånga nya Pokemon men måste det hända när jag ska dit bort och vill göra den där grejen där borta? Och dessutom hundra gånger efter varandra?

eevee-evolutions

Men å andra sidan kan jag inte säga att jag hatar det heller, för det är ett ganska kul tidsfördriv och det finns massor att upptäcka och göra, vilket jag personligen älskar att göra i spel (skit i storyn jag ska göra alla side missions först) och det är väl därför jag har suttit med 3ds:en fastklistrad i mina händer de senaste fyra dagarna. Den enda Pokemon jag vill fånga nu är Eevee så kan jag vara nöjd med livet. Kanske ett par till så jag kan få Flareon och Vaporeon också. Och Jolteon… eller helt enkelt nio stycken så jag har alla Eeveelutions. Men det är ju som spelet säger, alla har sin definition av vad en Pokemon mästare är så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *