Årets Album 2014: Plats nr 4

FKA-Twigs-LP1

FKA twigs – LP1

Detta var en skiva jag hade svårt för i början men som har växt för varje lyssning. Det är något skevt med den, trummaskinerna som ljuder i bakgrunden och de snäva tonerna och det spökliga i musiken, nästan övernaturliga. Hur det känns som att hon svävar över marken och ser ner på jorden med en lusta och åtrå i rösten. Som ett medium för våra känslor kommer hon igenom högtalarna och får oss att känna saker som man aldrig känt innan. Alla dessa skeva ljuden skapar en helhet av fantastiskt kuslig RnB som får en att känna med hela kroppen.

Hennes texter lyser av en råhet och känns avklätt och naket, som att hon sjunger in på huden. Det är musik som klappar mothårs och ger rysningar längs ryggraden och man finner sig själv nästan stå på tå av en slags motstridig välbehag. Man vill inte riktigt, men man kan inte låta bli att återkomma. Varje gång jag lyssnat färdigt på en av hennes låtar är det som att jag måste andas ut, ta in det jag har hört och få kroppen att varva ner då det är en sådan upplevelse. Därför det var så svårt att acceptera det i början; jag visste inte vad jag skulle känna för musiken och på ett sätt vet jag fortfarande inte det. Det jag däremot vet är att jag gillar det. Extremt mycket.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *