Årets Album 2014: Plats nr 22

GD30OB2-N.cdr

Cymbals Eat Guitars – Lose

Att upptäcka ny musik och nya band är en väldigt stor del av vad som gör musik så ofantligt roligt att sätta sig in i. Det sinar aldrig ut utan floden med härlig musik blir bara bredare och expanderar ut i små åar där gamla musikstilar finner nya sätt att testa åhörarna. Det är där som Cymbals Eat Guitars kommer in, ett band fast rotat i indierocken men väljer att ta det de har lärt sig och tagit med sig på resan få utrymme på deras senaste alster Lose där det vrids och vänds på för oss välbekanta genrer men som de kollar på med stora ögon.

Där det börjar med två rätt rakt på indierocklåtar seglar vidare till pubpunk, experimentella gitarrslingor och episka 8 minuters låtar där de helt kan vända låtens takt och komp till något nytt. Man vet inte vad som väntar runt nästa vers, om ett nytt instrument blandar sig in i mixen och får en att lyfta på öronen lite extra. Det är ett band som är lekfulla och nyfikna på vad och hur mycket de kan skapa med de instrument de har framför sig. Ett band som lär nog bara fortsätta på det här spåret i framtida album och se hur långt de kan gå med det och hålla sina fans intresserade och även få nya fans där även jag räknar mig in i den skaran nu.

Sammanfattade listan av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *