Årets Album 2014: Plats nr 21

Krunegard_1022687v530x800Markus Krunegård – Rastlöst Blod

Svensk musik är något jag alltid haft lite svårt för. När artister som sjunger på svenska hyllas till både höger och vänster i diverse medier står jag ofta som ett frågetecken; jag ser inte storheten. Markus Krunegård är ytterligare en på raden av artister som har totalt gått förbi mig då jag bara kunde inte se det, vad är det som är så bra? Tills jag hörde första tonerna till ”Du stör dig hårt på mig” och tänker ah, där har vi det. Där har vi storheten.

Markus stil att sjunga på känns kraftigt grundat i punken till både attityd och till språk. Han backar inte för de obekväma och svåra ämnena och svordomar är som det naturligaste i världen för honom. Det är texter som handlar om saker vi alla kan sätta oss in i, som vi förstår oss på. Det är hjärtekross, fylla, nostalgi och tankar om vad man hade kunnat bli. Saker vi ältar varje dag som han sätter så perfekt med hjälp av sin gälla stämma och rytmiska musik. Så nu ser jag din storhet Markus. Kanske till och med få upp mina öron för annan svensktalande musik med, så inspirerande är det.

Sammanfattade listan för Årets Album 2014

  2 comments for “Årets Album 2014: Plats nr 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *