Årets Album 2014: Plats nr 20

WARP251_Packshot_1400
Clark – Clark

Jag kommer börja den här texten med att dra till en av musikvärldens största  klyschor när man talar och skriver om musik: det här är inte för alla. Fast å andra sidan, finns det någon musik som finns för alla? Vi alla har ju våra egna favoritgenrer vi tyr oss till och stirrar förstumt med skräck i ögonen på genrer vi inte känner oss bekväma med. Clark är en sådan musiker. Alla ljud, finesser och tvistar i hans musik är alla skapade i en dator. Det är så han har skapat musik under hela 2000-talet och det gör han riktigt, riktigt bra.

När det är som allra bäst är det som att han gör en ljudslinga som följer en hela vägen ända till slutdestination men därimellan tar han såna slingriga vägar och skapar sådant dynamiskt ljudlandskap att hans ljudslinga som lät så starkt till en början kan vara som tändsticka bakom alla ljud han skapar. Det är som att åka igenom ett apokalyptiskt mardrömsland emellanåt och handen som leder en är fast men förrädisk. Du vet inte vad som väntar runt nästa musikaliska kurva och det är det som är så fascinerande men samtidigt skräckinjagande och får mig att återvända till den här skivan om och om igen.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Emil Ackre

Redaktör och den som fick bollen i rullning när det gäller Spelmolnet. Älskar spel, musik, film och TV-serier och att upptäcka både nya och gamla pärlor oavsett mediet och att sedan få tipsa omvärlden om mina vackra fynd, hur obskyra de än är.

More Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.