Årets Album 2014: Plats nr 2

488_caribou_ourlove_2400 (1)

Caribou – Our Love

Den elektroniska musiken har verkligen gått varm i det ackremanska hemmet i år. Det har varit norskt, amerikanskt och danskt bland annat, men den elektroniska musik som har gått allra mest och allra varmast är den kanadensiska. Caribou tog sin tid att fullborda sitt album, fyra år sen vi hörde från Dan Snaiths alter ego men det är inte tid bortkastad. En skiva som är helt tillägnad kärleken och både det underbara, det vackra och det trasiga i det. Vad som än har hänt Dan dessa åren i mellan har bara gjort honom gott musikaliskt.

Det drar igång direkt från öppningsspåret ”Can’t Do Without You” och håller hela vägen till magiska avslutningsnumret ”Your Love Will Set You Free”. Kärlek, kärlek och mer kärlek. Det är som att han har snöat in sig på The Beatles tidigare alster när han fick inspiration för den här skivan och dess låtnamn, men där stannar liknelsen. För detta är helt och hållet Caribou själv till både hjärta, hjärna och hantverk. Det är rytmiskt, dansant men kräver ändå sin lyssnare. Det är spännande små tvistar och tempoväxlingar blandat med smarta tonövergångar.

Det är som att han står som en maestro framför en kör med elektroniska toner och säger till varje ton när, var och hur de skall komma in. Sanningen ser nog mycket tråkigare ut men musiken ger en drömsk känsla och jag tillåter mig själv drömma ihop scenarion i huvudet som överensstämmer med det som händer i musiken. Kärlek är ju ett sånt flyktigt tema som inte går att ta på, det går bara att känna. Det är precis det jag gör när jag lyssnar på Caribous musik: känner med hela mitt hjärta.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *