Årets Album 2014: Plats nr 16

Mo

MØ – No Mythologies To Follow

Jag vet inte vad det är med dessa kvinnliga artister, men det är omänskligt hur duktiga de är med att sammanfoga underbart sköna beats och catchy tunes med grymma texter. 2012 var det Grimes som fick upp mina öron, 2013 var jag helt lyrisk över Charli XCX och i år är det MØ som får mig att hoppa, dansa och sjunga som en vilde. Det som dessa artister också har gemensamt är att de tar i så det nästan spricker när det kommer till låtmaterialet på skivorna. Det finns sådant överflöd av bra och dansanta låtar att det skulle lätt kunna räcka till två skivor men de väljer att trycka in allt material på en matig skiva. Det är så man storknar.

Detta är lite av det negativa också, för vart kommer MØ gå efter den här dunderskivan? Förhoppningsvis smälter hon allt hon har lärt sig och kommer med något lika anmärkningsvärt bra, men samtidigt att komma upp efter en sån här skiva kommer att bli svårt, riktigt svårt. Jag har dock höga förhoppningar för denna danska supertalang och tar till med en sådan klassisk klyscha att framtiden ser så ljus ut för henne att inte bara hon utan även vi som lyssnar måste ha på oss solglasögon.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *