Årets Album 2014: Plats nr 12

Atlas_12Gatefold

Real Estate – Atlas

Real Estate har jag fått upp öronen för först i år men detta är faktiskt deras tredje studioalbum som de har släppt. Om det är deras bästa lämnar jag till åhöraren själv till att avgöra, men definitivt det album som fick mig att börja lyssna på detta surfpopband med gnistrande gitarrer och harmonisk sång. Allt på skivan låter så otroligt kristallklart och varje liten gitarrslinga, trumkomp och basgång går som en ljudmässig bäck som sköljer över mina sinnen och får mig avkopplad och rofylld. Det finns verkligen ingen detalj som undkommer dessa herrar utan de har ett öra för allt, varje liten detalj sitter verkligen som en smäck.

Deras så surfiga pop har dock tagit en lite mer nedstämd ton då texterna visar på ett allvar och uppvaknande från bandets sida. Livet som de så glatt levde nu börjar komma ikapp dem och att hela livet kanske inte är en fest utan det finns även dysterhet och sorg, men att man ändå kan finna glädje i dessa ämnen med. Det är en skiva som man blir gnistrande glad av tonerna man visslar med i men eftertänksam av texterna man hör, en skiva som håller sig fast och stannar kvar även när de sista tonerna har lagt sig och allt du hör är tystnaden som håller sig kvar i dina öron. Tills du trycker på play igen då självklart.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *