JRPGn står på kö

JRPG

Mitt förra inlägg handlade om vad jag har spelat under årets gång, när det kommer till JRPGs. I det här inlägget tänkte jag ta upp vilka spel som står på kö för att bli spelade, och vilka jag ser fram emot. De flesta av dessa kommer vara spel jag har i min ägo, speciellt på min PSVita. Då jag aldrig ägde en PSP gick jag miste om oräkneligt många JRPGs av hög rang. Alla dessa spel jag kommer skriva om har ingen specifik plats i kön, men några få har. Slut på introduktionen jag skriver så pass mycket ändå!

Vi börjar med ett spel jag endast hört bra saker om, det ligger näst högst upp på min lista av JRPGs jag tänker börja med. Spelet heter Legend of Heroes: Trails in the Sky, spelet släpptes här i EU till PSP 2011 och kommer även ut till Steam senare i år! Legend of Heroes serien är väldigt älskvärd och populär bland sina fans, speciellt i Japan. Trails in the Sky är sjätte spelet i LoH serien, men är första delen i sin separata trilogi. Del två och tre finns självklart redan ute i Japan, men del två även kallat Second Chapter har nydligen fått ett release datum här i väst till PSP(även till PSVita så klart) och Steam, som ska släppas i början på 2014. Det är nästan tragiskt hur lång tid det har tagit Xseed att få över Trails in the Sky: SC hit då det släpptes 2007 i Japan!.. Efter som jag inte har spelat det har jag svårt att förklara hur spelet spelas, så här har ni en trailer istället:

Ett spel som är en av mina favoriter från PS3ans bibliotek är Valkyria Chronicles. Tyvärr så släpptes inte uppföljarna till PS3 utan till PSP, och del tre släpptes heller inte utanför Japan. Men på min PSVita så sitter Valkyria Chronicles 2 och väntar på att bli spelat, och jag är väldigt sugen på att spela det. Valkyria Chonicles serien är vad jag som bäst kan beskriva: tredjepersons-strategi-rpg-shooter. Så man kan definitivt sätta serien i sin egna genre. Den grafiska designen är väldigt animeish det är även storyn inklusive dess karaktärer. Första spelet gjordes även en anime på, vilket jag rekommenderar att man ska se. Om du har möjligheten se dock till att spela det till PS3 innan du ser på animen.

I skrivande stund är jag i full gång med att spela Ys II, och därför ser jag fram emot att spela mer av denna underbara serie. Nästa Ys spel blir del tre, vad annars!? Alla Ys spel har gjord remakes på flertal gånger, samma gäller del tre. Den versionen jag har är Ys: The Oath in Feighana till PSP. Sedan har jag Ys: Seven i min ägo till PSP på Vita, som du förstår så är det del sju i serien. Så långt fick jag spela dem i kronologisk ordning story mässigt. Trots att (nästan) hela serien handlar om huvudkaraktärer Adol, så gör det tydligen inte så mycket. Då Ys spelen är lite som Zelda spelen, varje spel är sin egna story (förutom andra spelet som är en direkt uppföljare till första). Men jag är inte klar med Ys spelen redan där, nej du! För inom snart framtid så släpps Ys: Memories of Celceta till PSVita som är en remake på fjärde delen i Ys serien, vilket också är det första Ys spelet utvecklat till Vitan. Jag inser nu att Ys serien verkar lika förvirrande som Zelda och Metal Gear… Men man kan ju inte bestämma vem eller vad man blir kär, i eller hur?

ys7

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag aldrig har spelat klart ett Final Fantasy spel, skäms på mig! Dock har jag några enstaka FF spel som står och väntar på sin tur, från huvudserien så är det FF IV,V, VI, VII som jag har planer på att spela. Då jag redan äger PS1 versionerna av V och VII(digitalt), men det är del VI som lockar mig mest, speciellt att spela det på min älskade Vita. Del IV tänkte jag köpa PSP utgåvan av som heter FF IV: The Complete Collection och innehåller även FF IV: After Years. Dock så är det Final Fantasy Tactics: The War of the Lions som har högst prioritering av Final Fantasy spelen just nu, och det ligger redan på min Vita och samlar digitalt damm.

Två spel jag också har i min ägo som jag har påbörjat men ännu inte klarat ut är Grandia och Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King. Båda dem har jag inte fastnat i men, jag har glömt/tappat bort vart jag var i storyn osv. Så jag får antingen ta hjälp av en guide eller helt enkelt börja om en vacker dag. Än så länge finns inte suget att ta tag i den uppgiften, trots att båda är väldigt underbara och fenomenala spel. Lider lite inombords när jag vet att de bara står där oavklarade, men vad ska jag göra när det finns annat som lockar mer..

Nu till några spel jag inte har, antingen för att jag inte köpt dem än eller för att de inte har släppts ännu. Ett spel jag varit sugen på en längre tid men av någon anledning inte köpt är Fire Emblem: Awakening. Det spelet är än så länge det bästa som släppts till 3DS:en enligt många gamers, så varför har jag inte köpt det? Jag har ju en 3DS, jag har haft flera tillfällen att köpa det, men ändå har jag inte slagit till. Detta är ett av universums större mysterium… 3D Dot Game Heroes, hamnar i exakt samma kategori som Fire Emblem, och det gör mig galen. Jag måste ta mig i kragen och införskaffa mig dessa två, snarast!

FireEmblem_012931_1600

Atlus har blivit uppköpta av Sega. Atlus är skaparna av den titel som får både min kropp och själ att klia av hype bara jag hör namnet på spelet. Detta spel är redan bekräftat att det är under utveckling, och jag hoppas innerligt att vi inte behöver vänta länge nog på det. Atlus har givit mig ett hopp om att spelet snart ska avtäckas, då de har sattit upp en teaser site för något med en logotyp på denna spelseries utvecklare samt ett datum (2013-11-24). Denna spelserie har än så länge varit PlayStation exklusiv, och jag hoppas att den stannar så, eller åtminstonde inte byter plattform. Om jag får önska så skulle det släppas till PSVita. Spelet jag talar så kryptiskt om är så klart.. Per…so…*Marcus fainted*.

Aaaaaaand I’m back! Jag tänkte avrunda detta inlägg med att prata om det spelet som har nästa kölapp på tur, dvs det spelet som har högsta prioritering. Spelet kommer trilla ned i mitt brevinkast vilken dag som helst nu. Världs releasen är nu på lördag (12e), jag pratar om Pokémon X/Y. Jag har varit ett Pokémon fan sen jag först såg animen och spelade Pokémon Red på mitt GameBoy Color 1999, vilket jag skrev om i första delen av mina JRPG träsket texter. Att jag aldrig har tröttnat på Pokémon spelen ännu är helt bisarrt, då de är så lika varandra. Alla spelen går ut på samma sak, börjar på samma sätt, men varför är det då så fruktansvärt underhållande och varför ser man så mycket fram emot dem?! Det är ännu ett av universums mysterium.

pokemon-x-y-hero

Denna gång är det dock inte som vilken annan gång som helst när ett Pokémon spel kommer ut. (Kan man säga så?). Utan nu byter serien plattform, vilket inte sker allt för ofta, och för varje gång så uppgraderas serien något enormt. Nu så kommer Pokémon för första gången vara i 3D! Och då menar jag inte den där värdelösa gimmicken som spel och filmer har just nu, utan att hela spelvärlden, karaktärerna och alla Pokémons är nu i 3D-modeller. Tidigare har det bara varit i 2D (i huvudspelen iaf), men det är inte allt, nu kliver vi även in i Generation 6 av Pokémon, dvs att vi får 100+ nya söta/häftiga pocket monstren att samla på! Jag vet att det låter töntigt från ett utomstående perspektiv, och man kan tro att Pokémon är för småbarn, men de som tror det kan inte ha mer fel. Pokémon spelen har ett sådant otroligt djup att det är läskigt att ens dyka ner i. När det kommer till striderna är allting en match om vem som har högst siffror i olika kategorier(stats), och hela spelet går efter en rock-paper-scissors-lizard-spock formel. Medans på ytan så ser det bara ut som att den med tuffast och starkast monster vinner, men spelet kan vara mer taktiskt än schack, om man så vill.

Det var allt jag hade att säga om JRPGs för denna gång. Ni kan räkna med att jag kommer skriva bibel-långa inlägg om Pokémon när jag väl har spenderat ohälsosamt många timmar med det. Tack för att du läste!

Puss & Kram
/Marcus

  1 comment for “JRPGn står på kö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *