Fredagstoppen: Pokémon favoriter generation 1

fredagstoppen2

Det är fredag och vilket är den dagen då spelmolnet släpper topplistor. Jag har suttit och spelat en hel del Pokémon Y senaste tiden, och så kom idén att lista mina 6st favorit Pokémons från första generationen dvs från Pokémon Red/Blue. Varför 6st kanske du undrar? Jo helt enkelt för att en Pokémon tränare kan endast ha 6st Pokémons med sig i taget. Vi börjar helt enkelt som man brukar göra i topplistor dvs från sista till först.

6. Caterpie

Caterpie2

Hur fan kan Caterpie vara någons favorit!? Den är en av de mest värdelösa Pokémons någonsin.. Så jag vet inte varför jag har just blivit så förtjust i den. Förmodligen för själva designen av Caterpie, den är simpel men samtidigt komplex, och så ser den jävligt söt ut. Men den är inte värd ett skit i strid, då högsta utveckling Butterfree är väldigt användbar i början av spelen. Fram tills man börjar nå level 30ish, då håller den inte måttet längre, tyvärr.

5. Sandshrew

Sandshrew

Här är ännu en Pokémon som inte är speciellt användbar i strid, men jag gillar den för att den är så förbaskat söt! Skulle vilja ha en Sandshrew som plushie/mjukisdjur, det är den absolut sötaste Pokémonen av alla, så därför får den en plats på min lista. När Sandshrew utvecklas till Sandslash blir han från söt till badass, vilket är helt rätt. Många Pokémon ”familjer” misslyckas här, och blir ist fula *host* Bellsprout *host*.

 

4. Cubone

cuboneHär är ännu en söt Pokémon, men jag har med han på listan för att han även är badass och användbar i strid. Varför jag väljer Cubone ist för utvecklingen Marowak, är för att Cubone ser helt enkelt häftigare ut. Berättelsen om Cubones ursprung är tragisk men intressant för Poké-fans. Tanken var att Cubone är barnet som en Kangaskhan bär på. Då när Kangaskhan dör så tar barnet skallen av Kangaskhan och trär på sig den som en hjälm och ett ben some vapen, och blir då en Cubone. Men det var lite för vuxet för ett ”barnspel” så den idén skrotades (jag har dock bestämt mig för att det ska vara legit). Tidigare nämnde jag att Cubone är bra i strid, detta gäller dock bara om du har föremålet Thick Club, som även fungerar med Marowak.

3. Krabby

krabby

Jag är fullt medveten om att jag har en del udda val av favorit Pokémons. Om jag använder en vatten Pokémon ifrån första generationen föredrar jag alltid att använda en Krabby/Kingler. Varför Krabby blir favoriserad före utvecklingen Kingler, är enkel. Båda ser nästan identiska ut, bara att med Kingler så är en av hans krabb-klor mycket större än den andra. Vilket får det att se ut som att Kingler har runkat lite för mycket. Kingler är dock ganska användbar i strid, då han har en hög attack status, och en del unika attacker, vilket gör honom intressant för mig.

2. Mewtwo

mewthree

Alla gillar Mewtwo så enkelt är det bara. Han ser sjukt badass ut trots sin simpla design, och han är en av de starkaste Pokémons som finns. Att Mewtwo är en klonad version från Mew gör han bara mer intressant. I animen och filmerna så är Mewtwo den första Pokémonen som kan prata med människor (förutom Team Rockets Meowth). Nu i Pokémon X/Y har Mewtwo fått två Mega-former vilket är på gott och ont beroende på vem du frågar. I Y-fomen så ser han ut som en blandning mellan Cell och Freeza från DragonBall Z. I X-formen så blir han Psychic/Fighting, vilket gör honom lite mer overpowered än vad han redan är (men han är legendarisk så det är okej). Men ingen av mega-formerna ser coolare ut än standard Mewtwo.

1. Charizard

charizard

Är helt klart min absoluta favorit Pokémon, inte bara ur första generationen utan utav alla Pokémons. Många älskar denna otroligt awesome Pocket Monster, av goda anledningar. Bara titta på honom! (hen ser inte så kvinnlig ut). Om jag skulle beskriva Charizard med ett ord skulle det vara; perfektion. Inte nog med att Charizard är sjukt häftig, så är han även utmärkt att ha i stird. Du kan träna din Charizard närstan hur du vill, och han är bra oavsett. Själv föredrar jag att träna Charizard i special.attack då han blir starkare med attacker som Flamethrower. Men du kan även träna honom i vanlig attack då han blir starkare med fysiska attacker så som Dragon Claw. I Pokémon X/Y så fick även Charizard två stycken Mega-former, att han fick två är lite orättvist men ingen klagar. I X-formen blir Charizard svart och hans eld blir blå , denna form ökar även hans attack men omvandlar honom till Fire/Dragon. I Y-formen så ser han nästan likadan ut som sin standard version med lite små justeringar, här ökar hans special.attack men tyvärr är han fortfarande Fire/Flying. Oavsett form så är standard versionen av Charizard min absoluta favorit.

Puss & Kram
/Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *