Battlefield 4 Open Beta – Intryck

Jag har precis som alla andra på jorden varit uppslukad av GTA V, och när jag tillslut klarade det så kände jag en otrolig tomhet, vad skulle jag nu spendera min tid på tills GTA Online blir stabilt? Svaret blev BF4.. 

DICE verkar ha hört allas skri, för precis när jag var klar med spelet så lanserade DICE den öppna betan för Battlefield 4, och jag som alltid njutit av serien hoppade på direkt. Tyvärr så var de första intrycken inte helt perfekta. Men de var mestadels tekniska. Det var närmast ospelbart första dagarna, men DICE har släppt en patch, och nu funkar det så felfritt det kan. Tilläggas ska att jag kör på PC.

Så när jag väl hoppar in i en match så måste man nämna det visuella. Trots att jag inte kör med allt maxat så är det svårt att inte bli galet imponerad av Frostbite 3, det känns verkligen som ett nästa steg i den motorn. Detaljrikedomen på allt i omgivningen, och förstörselsen är mycket bättre än i BF3. Så det första intrycket är positivt, och själva spelet i sig känns mycket bra också, kan jag meddela. Jag känner redan nu hur många timmar jag kommer lägga ner på detta virtuella krigsfält.

Banan Siege of Shanghai är banan DICE visade upp under E3-mässan, där det stora klimaxet var när en gigantisk skyskrapa totalt faller ihop och det är om än möjligt ännu mäktigare att uppleva det när man väl är i stridens hetta. För på taket av denna skyskrapa är det alltid en stor kamp, och den slutar alltid med att byggnaden faller ihop. Och som vi såg under Gamescom så har alla andra banor också någon form av förstörelse som totalt förändrar dels banan men också matchens utgång, vilket jag ser fram emot att få uppleva när spelet väl släpps.

Något DICE också har snackat mycket om inför fyran är alla nya spellägen som de tryckt in i spelet. Nu finns inte alla tillgängliga i betan, men jag har i alla fall fått testa Domination, som visserligen fanns i en av BF3s expansioner, men som numera är ett helt läge. Det är kaosartat, men samtidigt så tycker jag det passar om man vill ha en lite kortare match, och som är mera intensiv. Kartan på betan var i mitt tycke lite för liten, men jag gillade ändå läget, och tycker det kan vara ett välkommet avstick från Conquestbataljerna som kan ta upp emot en timme.

Nej, om jag ska avsluta detta inlägg så är det att DICE har helt klart lyckats med sin beta, trots de första dagarnas problem, och det är att få spelarna sugna på slutprodukten. Det kan jag med råge säga att jag är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *