Suget efter en 3DS..

3DSXL2

På senaste tiden så har det utannonserats och dykt upp en hel del intressanta titlar till Nintendos handhållna enhet med världens mest onödiga gimmick funktion, jag pratar så klart om 3DS. Ända fram tills i år så har 3DS:en inte haft några titlar som intresserat mig tillräckligt för att vilja ha en. Men det hela började med releasen av Luigi’s Mansion (2): Dark Moon, det fick bra betyg i recensioner och såg ut som ett spel jag skulle tycka om. Där började mitt sug för en 3DS, men det var ännu inte tillräckligt för att jag skulle skaffa konsolen.

Sedan hände något, jag såg en trailer för Fire Emblem Awakening och det såg urhäftigt ut. Precis när jag var i min JRPG fas, då jag bara ville spela JRPGs. Trots det försökte jag förtränga vad jag hade sett, då jag inte vill köpa en konsol endast för någon enstaka titel. Spelet släpptes och recensionerna kom ut på nätet, det sades flertal gånger att Awakening är som Final Fantasy 7 för Fire Emblem serien, och att det är det bästa i serien hittills. Jag kunde inte längre förneka mitt sug efter en 3DS, detta var en så kallad system-seller. Men som en arbetslös 20 åring så har man inte råd att köpa sig en konsol, vare sig man vill eller inte. Jag sa till mig själv vänta med en 3DS tills Oktober då Pokémon X/Y släpps.

Jag var till freds med mitt beslut. Sen visades spel som Project X Zone (som är inte långt ifrån release), Shin Megami Tensei IV, och värst av allt…. Ett nytt ”2D” Zelda, som för övrigt har en av de bästa titeln i ett spel någonsin A Link Between Worlds. När spelet utannonserades under ett Nintendo Direct så kallade dom det ”Zelda no Densetsu: Kamigami no Toraifosu Tsu”. Tsu betyder nummer 2 på japanska, och resten av spelets titel var inte ny. Kanske inte alla som vet att Kamigami no Toraifosu heter något helt annat utanför Japan, nämligen A Link to The Past.

a-link-between-worlds

 

Vid det här tillfället så kliade det över både min kropp och själ, nu var de ingen som helst tvekan om saken, jag ska ha en 3DS det kommer alldeles för många titlar som lockar. Men som sagt, fattig som man är så kunde jag inte köpa en. För någon vecka sen så släpptes Animal Crossing: New Leaf (samma dag som The Last of Us). Jag har aldrig riktigt brytt eller förstått charmen med Animal Crossing serien. Men ju mer jag läste/såg om spelet, så vart jag även sugen på det (typiskt.. ännu ett spel till 3DS).

Nu under midsommaren så var jag på besök hos mina morföräldrar och bara tog det lugnt. En kväll fick jag ett SMS av min flickvän där hon skrev att hon hade beställt en 3DS XL åt mig, då hon vet hur sjukt sugen jag är på att ha en. Det var en så trevlig överraskning att jag fick tårar i ögonen. Det betydde att jag bara behövde köpa spelen (och en laddare). Men mitt konto tillät mig bara köpa ett spel, som tur var hade jag redan köpt Last of Us, så det behövde jag inte oroa mig om. Flickvännen min köpte sig Animal Crossing till 3DS när det släpptes, som hon spelat en hel del, och hon tyckte det skulle vara kul om vi kunde spela tillsammans. Så valet av spel till min kommande konsol som hon köpt till mig var då självklart. Jag köpte Fire Emblem Awakening… nä, jag bara skojar! Jag beställde hem ett eget exemplar av Animal Crossing via min mobil då jag satt i Enköping hos mina morföräldrar (där jag inte har tillgång till internet).

BNpAaKPCUAAxfOH (1)

Så nu kommer jag sitta och spela en hel del Animal Crossing och bygga upp min lilla stad (Kanto), där min flickvän kan komma på besök och traska omkring, och jag kan hälsa på hennes stad (som hon döpt till Hyrule) där jag ska gå och gräva hål överallt *evil laughter*. Senare i sommar kommer jag få extra knega lite, så för de slantarna jag får ska jag lägga undan lite till en PlayStation 4, och lite av de får gå åt att köpa ca 2st 3DS spel. Ett av dem ska definitivt bli Fire Emblem: Awakening, då Spelmolnets kära Emil Ackre har talat väl om spelet (han köpte Fire Emblem 3DS XL Bundlen). Det andra spelet vet jag inte ännu, antingen får det bli Luigi’s Mansion eller Project X Zone. Jag inser nu att detta vart ganska långt, vilket är vanligt när jag väl sätter mig och skriver.

För att avrunda så är jag riktigt pepp på att äga en 3DS och ser riktigt fram emot de titlar som kommer senare i år till den. Jag är hjärtligt tacksam till min underbara flickvän som köpte 3DS:en åt sin fattige kille. Om ni nu av någon anledning vill adda mig på er 3DS så kan ni höra av er till mig på Twitter. Det var allt för denna gång, tack för att ni läste!

Kram /Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *