Hampus spelar Primal Carnage

De senaste dagarna har jag spelat Primal Carnage, ett underbart multiplayer-spel till PC där 2 lag kämpar om att få mest poäng, hur simpelt som helst. Vad som gör att spelet sticker ut från alla andra multiplayer-spel som framförallt finns på PC är att ena laget styr dinosaurier, och det andra laget styr människor. Det finns absolut ingen logik i detta spel, det är bara kul och inget man ens ska ta allvarligt.

Det finns två spellägen, vanlig dödsmatch och ett objektivsbaserat läge kallat ”get to da choppa” där människorna ska ta över bestämda punkter på banan och sen slutligen ta sig till en helikopter och fly platsen. Dinosauriernas mål är då att hindra att detta sker, helt enkelt.

Primal Carnage är väldigt bra balanserat, och spelets störta styrka är enligt mig att spelet verkligen känns olikt när man kör som dinosaurie kontra människa. Det finns 5 klasser, alla med sina unika förmågor. Det finns de flygande som kan plocka upp människor och sedan släppa dem från höjd och låta dem falla till sitt öde. Sedan finns även Raptors, som är snabba och kan hoppa på människorna, deras fokus är på att smyga då de dör relativt snabbt. Har ni sett Jurassic Park kommer ni kunna relatera till nästa dinosaurie, nämligen Dilophosaurus, som är den som spottar gift och det förblindar människorna för en kort stund. Sen finns även en Carnotaurus som är som en mindre T-Rex fast med horn. Sist men absolut inte minst kan man givetvis vara T-Rex, dock kan det max finnas 3-4 beroende på antalet spelare.

Även människorna har 5 klasser som känns som standard fps-klasser: commando som bara skjuter, killen med shotgun, killen med flamethrower, tjejen med sniper och killen med pistoler som även har ett vapen som skjuter ut nät som man kan fånga dinosaurierna med.

Det som imponerar med spelet är trots alla dessa galna grejer och klasser så känns det ändå rättvist och någorlunda balanserat, så gott det går. De flesta attacker har alltid en kontring, och alla människor har en sekundär attack som oftast funkar som motpol för något som en dino-klass kan göra.

När jag kör Primal Carnage får jag sjukt stort sug på mera dinosaurie-spel. Det är en genre som aldrig egentligen fått så mycket kärlek, men som jag ändå har en stor kärlek för. Turok från 2008 var väl inget bra spel, men det försökte i alla fall göra ett singelplayer-spel i den genren, och jag hoppas att nästa års Jurassic Park 4 kan få upp intresset för dinosaurie-genren igen.

IMAGE_3

Sony annonserade på GDC att det kommer komma ett Primal Carnage till Playstation 4, kallat Primal Carnage Genesis, som kommer vara singelplayer och episodiskt likt The Walking Dead från Telltale. Just nu är det ett av mina mest efterlängtade spel, och att det kommer använda Unreal Engine 4 gör att det nog kommer se riktigt bra ut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *