Drömmen om Devil Survivor 3

devil survivor overclocked (2)Nu i veckan fick äntligen Europa ta del av ett av de bästa, om inte det bästa, bärbara upplevelsen man kan finna i spelvärlden. Devil Survivor Overclocked( 3DS-versionen som jag ännu inte provat på) och Devil Survivor 2 har släppts inom våra gränser. Ni som läser på vår sida vet hur mycket jag älskar den här spelserien och kan vara den serien som jag har överöst med beröm och superlativ, framförallt den första delen i spelet. Jag importerade visserligen dessa titlar och lyckades även åka på en regal klapp över kinden när jag fick det andra spelet hemskickat från USA då det hade åkt fast i tullen och lagts på en extra avgift på 150 kr för att hämta ut det hos posten. Det var det dock värt då även det andra spelet skiner av briljans.

Nu när dessa spel faktiskt har släppts efter att ha varit tillgängliga för amerikanerna sen 2009 börjar jag drömma mig bort lite lätt om hur trean skulle se ut. Om ni undrar över själva spelet i sig kan ni antingen läsa min recension av det första spelet eller min mer ingående inlägg om stridsupplägget i spelet, jag rekommenderar att ni läser båda och sedan inhandlar spelen direkt, så bra är dem. Nu har det inte annonserats ut om att det ska komma någon trea än så länge, men med tanke på att serien har fått en uppdaterad version av första spelet, en manga om varje spel i serien och det andra spelet nu även har en anime som följer huvudstoryn i spelet känns det som att Atlus satsar riktigt stort på den här Nintendo-exklusiva serien och att en trea kan man nästintill garantera.

Vad önskar jag då se i nästa del av serien som ändå är insatt i hur spelet fungerar? För det första följa andra spelets exempel med fler animerade cutscenes och även ta till den musiken i det spelet då första spelets musik är hiskelig att lyssna på inom loppet av några timmar. Även ta med Social Link-systemet de lånar från Persona-serien och utveckla den ytterligare, göra att man kanske kan till och med ha en relation med någon i spelet som man själv känner extra för och blir mer beskyddande av, då spelets plethora av karaktärer gör att man kan känna sig distanserad. Även att inspirera sig mer av första spelets storyline då den känns mer trovärdig och gjorde att mina val som spelare kändes viktigare än vad de gjorde i tvåan där det var tydligare vilken riktning man ville följa.

devil survivor 2Det var vad de kunde ta som inspiration från de förra spelen, nu kommer vi till delen där de bryter ny mark med nästa del och även utnyttjar hårdvaran i 3DS:en till att göra ett nytt mästerverk. För det första kan de släppa 7 dagars tidslinjen som de följer i de förra spelen. Jag skriver ”kan” för jag hade personligen gärna sett att den var kvar då den ger en ständig känsla av att döden väntar runt hörnet, men om de känner att de måste bryta den för att kunna bygga ett mer episkt spel är jag helt ok med det valet. Sen får de även ge röstskådespelare till karaktärerna i spelet, men endast om det är i klass med Persona-serien som har helt briljanta röstskådespelare som lyckas få liv i karaktärer man bara får se en bild utav.

Sen kommer vi till den viktigaste delen i spelet: striderna. Dessa är redan perfekta i DS-spelen, men kan göras ännu mer indragande med hjälp av extra styrka som man kan finna i 3DS:en. För det första så bör de fixa så att man får se striderna i realtid med riktiga 3D-figurer istället för spritsen från det förra spelen. Även att bygga upp områdena där striderna tar vid med fler detaljer och snyggare effekter. Detta måste fortfarande ske med den snabba hastighet som förra spelet hade, för om det kommer laddningsscener in bilden förstörs den insugande känslan dessa spel faktiskt har. För även om det är mycket taktik inblandat i Devil Survivor så kan de bli riktigt hektiska om man är erfaren, och denna speed får inte tas ifrån spelserien.

Om det blir första persons-perspektiv igen så borde kameran direkt vid en strid slungas ner mot karaktären i fråga och visa direkt ur deras perspektiv och visa miljön omkring bättre med fler detaljer och även, om det går, visa de andra karaktärerna och demonerna i bakgrunden vart de befinner sig i avstånd från en själv. Sen när man ska göra sin attack går de ut till en tredje persons-perspektiv och visar attacken utföras i all sin prakt. Det hade varit enormt läckert om det genomförs på ett snyggt sätt men ändå lyckas behålla den speed som de förra spelen hade som jag nämnde innan.

Devil SNu har jag raljerat över mina drömmar om en trea i den bästa bärbara spelserien som man endast kan finna bärbart. Jag vet att Persona 3 och 4 till PSP och Vitan är briljanta men dessa går ändå att finna rätt billigt även till sin PS2:a. Devil Survivor-serien släpps endast till Nintendos bärbara konsoler och både Nintendo och Atlus borde hålla hårt i det här samarbetet då jag ser den serien bara kommer att växa och växa och någon gång även nå upp till sin storebror Persona som den tar inspiration ifrån men överglänser när det kommer till striderna.

Om ni inte ens har hört talas om serien i fråga är det dags att ta tag i det problemet nu och följa med på en resa om undergång och mäktiga strider mot demonerna av Bel i det första spelet och mot de sju stjärnorna i Karlavagnen i det andra spelet. Det är svårt, vanebildande och ge massor av timmar med nöje för den som välkomnar serien med öppna armar, och jag hoppas innerligt på att en trea kommer att släppas inom en snar framtid. Snälla Atlus, gör mina drömmar sanna!

  2 comments for “Drömmen om Devil Survivor 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *