Det japanska rollspelsträsket – Del 4 av 4

JRPG

Det japanska rollspelsträsket – Del 3 av 4

Med tanke på framtiden så tänkte jag gå igenom de JRPG jag kommer spela framöver. Det finns en del spel jag ser fram emot och en del spel som redan är släppta. Vi kan börja med de som redan finns där ute. Tales-serien har jag varit nyfiken på en längre tid då jag tycker om stridssystemet. Jag är speciellt sugen på Tales of Vesperia, men efter som jag inte äger en 360 längre så blir inte det av. Det släpptes även släpptes en PS3 version av Vesperia, men tyvärr dök den aldrig upp utanför Japan. Om jag en dag lär mig japanska flytande så ska jag banne-mig plocka upp det! Förutom Vesperia så lockar Tales of Graces F, vilket är en remake från spelet med samma titel utan ”F”:et, som släpptes till Wii. Wii versionen föll samma öde som Vesperia då det inte nådde utanför Japans gränser. Dock så gjordes det en PS3 version vilket är Graces F som kom till USA och Europa under 2012.

Jag skrev tidigare att jag är ett stort Akira Toriyama fan. Vilket automatiskt gör mig sugen att smaka på Dragon Quest serien. Specifikt Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King, som kom till PS2 redan 2006 i Europa. Akira Toriyama står för karaktärs och miljö designen i Dragon Quest spelen, precis som i Chrono Trigger. Dock är detta det enda Dragon Quest spelet jag är sugen på för tillfället.

Dragon Quest 8

Det finns många spin-off titlar när det kommer till Pokémon spelen, men ett av de mest udda och tydligen bästa på länge är Pokémon Conquest som är ett Tactical RPG och kom till DS 2012. Spelet är en cross-over mellan Pokémon (daaah…) och en annan spelserie som heter Nobunaga’s Ambition vilket är helt okänd för mig. Antagligen för att de spelen endast släppts i Japan, förutom ett undantag då något av spel släpptes till den amerikanska Virtual Console.

Eternal Sonata är ett ganska sällsynt men välomtalat JRPG till Xbox 360 och PlayStation 3, och jag ångrar att jag aldrig plockade upp det tidigare när man såg det i någon rea-back. Det är svårt att hitta en PS3 version av spelet idag. Vill man hitta det får man antagligen leta i begagnat hyllorna på Game eller GameStop. Det är väl dem JRPG spelen jag vet om som jag är sugen på, och som jag måste leta efter i butikerna.

eternalsonata

Så vilka är JRPG spelen jag ser fram emot förutom Ni No Kuni: Wrath of the White Witch och Persona 4 Golden? Det är som tur inte alls lika många som du nyss läste om. Tidigare nämnde jag Tales-serien, och självklart finns det ett kommande spel ur samma serie. Tales of Xillia är PS3 exklusivt, och släpptes i Japan redan 2011 (ungefär samtidigt som Ni No Kuni släpptes i Japan). Nu under 2013 så lokaliseras spelet till Europa och USA. Xillia är förövrigt det spelet från Tales-serien som fått högst betyg från den Japanska spelsiten Famitsu 39/40, varför de använder sig av en 40 poängs skala är ett mysterium.

Det dryga med JRPGs är att det tår år innan de lokaliseras här, och redan förra året så släpptes Tales of Xillia 2 i Japan. Förhoppningsvis säljer Xillia så pass bra här att Namco lokaliserar Xillia 2. Jag är även medveten om att Det kommer remakes/uppdaterade versioner av DS spelen Tales of Hearts och Tales of Innocence, som kommer släppas till Vitan. Det är inget jag ser fram emot super mycket då man inte vet om det kommer utanför Japan ännu, men håller intresset uppe. För att få Tales-serien till Vitan hade ju inte varit helt fel!

Tales.of.Xillia

Egentligen är jag inget Nintendo-fan speciellt inte när det kommer till Wii och Wii U. Liksom vem fan vill stå där och vifta med kontrollen mot TVn och se dum ut!? Inte jag i alla fall.. Men spelet jag tänker nämna nu vart precis utannonserat till Wii U, Shin Megami Tensei X Fire Emblem. Vilket är en cross-over på två JRPG serier, kommer vara spännande att se hur slutresultatet blir. Än så länge vet man inget om spelet, då det praktiskt taget bara visades bilder på några karaktärer och titeln på spelet. Vi får helt enkelt vänta och se men det är något jag iaf ser fram emot. Spelet lär nog inte släppas förens om några år, så jag väntar med att köpa en Wii U tills dess.

Ett spel jag önskar att det någon gång kommer göras är ”det perfekta Pokémon spelet”. Jag föreställer mig ett Pokémon spel till Wii U där stridssystemet är som i Ni No Kuni, man springer runt i en 3D arena där man slås i realtid och väljer attacker från ett meny system. På Wii U plattan skulle man bland annat ha sina items och sina Pokémons osv. Wii U plattan skulle även fungera som den perfekta Pokédexen! Jag blir alldeles våt i byxan bara av att tänka på det. Vem vet det spelet kanske väntar på mig när/om jag kommer till himlen. Hoppas Nintendo någon gång gör något liknande till Wii U hade varit magiskt.

Nu har jag inget mer att skriva för tillfället, det här är nog det längsta inlägget jag någonsin gjort. För den som läst allting vill jag bara säga tack så hemsk mycket att du tog dig tiden att läsa min text. Du förtjänar helt klart en medalj, du får en mentalt av mig. Hoppas du tyckte att det inte var allt för slöseri på din tid och att det var underhållande läsning. Nu ska jag återgå till mitt träsk för det finns så mycket att spela, som du nu vet. Jag kommer förmodligen skriva ett inlägg om Ni No Kuni när jag väl har spelat klart det. Så tills vidare,  tackar jag för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *