Hampus – Game of the Year 2012

Så, detta är de spelen jag har haft mest roligt med under 2012, och hedersomnämnande till spel som Halo 4, Far Cry 3 och Need For Speed Most Wanted, som alla är bra spel, men som kommer precis utanför listan. Och som jag skriver i en av vinnarens motivering, så har jag inte spelat vissa spel som andra har. Nog babblat, här är de 5 spelen jag tycker varit bäst detta år.. 

5. Hotline Miami

Eftersom jag inte har spelat varken Journey eller The Walking Dead kände jag att jag ändå ville ha med ett Indiespel då detta är året de verkligen tog plats i spelvärlden. Hotline Miami köpte jag på steamrean, och det är ett underbart spel. Svintajt kontroll, med inget rum för misstag, du dör direkt, och spelet ger en stor kreativ frihet med hur man ska tackla uppdragen. Underbar pixel grafik, magisk musik gör även det visuella till en fröjd.

4. FIFA 13

Troligen spelet jag spelat mest detta år. FIFA 13 är det bästa FIFA hittills, och det är så otroligt bra för oss fotbollsälskare att det inte finns något annat att göra än att kapitulera. Allt är så finslipat att man bara kan drömma om hur de ska utveckla detta nästa år.

3. Mass Effect 3

Bortsett från slutet är detta en felfri upplevelse, och den perfekta avslutningen på denna trilogi. En storslagen final där man verkligen kände sig i kontroll över galaxens öde, och ens relationer med alla karaktärer hade nått punkten där man verkligen hade känslor för dem, och brydde sig om vad som skulle ske för dem, på ett sätt få spel kan skapa. Detta är en trilogi som alla måste uppleva.

2. Borderlands 2

Årets mest finslipade uppföljare. Allt var helt enkelt bättre än i första spelet, och toppa det med årets bästa skurk, och skönaste humorn, och du har Borderlands 2. Lägg där till att det forsätter att komma nedladdningsbara expansioner som alla bara ökar värdet av spelet.

1. Dishonored

Årets bästa spel är Dishonored. Det är en fräsch upplevelse, i en värld av uppföljare och linjära spel, var Dishonored är trevlig avstickare. Det är visserligen linjära banor, men vad du gör och hur du gör, är helt upp till dig. Det är det första stealthspelet där jag verkligen känt att jag har haft möjligheter att klara en situation helt olikt från hur en annan gjort. Varje gång jag pratat med någon om ett uppdrag, har vi alltid löst situationen olikt. Det om något borde prata om spelets kvalitéer.

  1 comment for “Hampus – Game of the Year 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *