Årets spelvärld 2012

Vad som kan anses vara ”årets spelvärld” är ju högst personligt. Är det den destruktiva delen a la Battlefield där världen förändras efter hur spelgenomgången utspelas? Eller är det en episk RPG-värld där innehållet är så överdrivet stort att man vet knappt var man ska börja liknande som Skyrim? Eller kanske av en mer freeroam-aktig art där uppdrag och allmänt nonsens vävs in tillsammans till en komplett enhet som i GTA: San Andreas? Vad det än är känns det som att ens bild skiftar från år till år och skiljer sig vad som gör en spelvärld som lyckas suga tag i en och dra med en på en resa. Årets fall gör det på ett unikt sätt, genom att spelvärlden visar upp sig i sin prakt och låter dig själv bestämma hur du ska ta dig fram. Vinnaren är:

Dishonored

Det ar för mig självklart att det skulle bli vinnaren av årets spelvärld då man slängs in i en värld som man kan ta en högst personlig approach till. Varje person som man frågar har haft en unik upplevelse på hur de valde att ta död på vissa fiender, kanske inga alls, vilka vägar de valde och vilka av de krafter man hade att välja bland att satsa på. När jag valde att ta ett blött tillvägagångssätt genom att ta över en fisk och simma in genom källarnivåerna tog en annan en hustaksväg och valde att ta sig an sitt mål från en mer luftig nivå. När spel i allmänhet väljer mellan fågel, fisk eller mittemellan så tar Dishonored till sig alla tre tillvägagångssätten och slänger ut ens karaktär att själv få välja. En spelvärld som erbjuder detta kan inte vara något annat en självklar vinnare i årets kategori.

Runner-up: Borderlands 2

Jag erkänner: jag är en extrem referensnörd, och direkt när en film eller ett spel slänger in referenser till andra filmer/spel myser nörden i mig till hundra procent, och det finns ett spel som har släppts i år som har gått totalt kaos när det kommer till referenser och hyllningar till populärkultur genom alla tider och detta är Borderlands 2. Varenda krök, kommentar eller uppdragsnamn fullkomligt ryker av utsökt referenshumor och vart jag än springer runt i Brderlands 2-värld flyger det referenser mot mig som jag både plockar och totalt missar. En riktigt stark tvåa i årets kategori som har gett nörden i mig otroligt mycket gott under den tiden spelet har varit ute och lär ge mig mera för varje gång jag sätter mig med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *