Årets nedladdningsbara 2012

Ingen kan säga emot att den digitala distributionen av spel har ökat i och med denna generation, och jag fullkomligt älskar det. Det finns många underbara titlar som släppts i år via PSN/XBLA/iOS/Andriod/PC vilken plattform du nu föredrar så finns det ett stort utbud av titlar att hämta hem digitalt, som inte är retail spel. Så jag tog mig an uppgiften att vilja årets bästa nedladdningsbara spel.  

Det har inte varit lätt att välja en titel som förtjänar att vara årets bästa, då det finns många otroligt bra titlar som släppts under årets gång. Kom ihåg att spel som är en HD remake eller en re-release räknas inte. Så nu kommer vi till the moment of truth, vem tar hem platsen som årets nedladdningsbara spel!?… vinnaren är:

Journey
Många av er tänker förmodligen ”Vad skulle han annars välja? Det var antingen Journey eller The Walking Dead..”. Jag kan väl kanske inte säga att de som tänker så tänker fel, men det finns så otroligt många bra titlar som släpptes i år utöver dem två. Men jag gick med Journey av ett skäl.. Jag frågade mig själv ”Varför Journey?” jag kom fram till det tråkiga svaret: varför inte. Det finns inte ett enda fel med Journey. Jag försökte tänka ut något som jag störde mig på i spelet, men fann inget svar. Det är mer eller mindre perfekt.

Anledningen varför The Walking Dead inte fick plats, var för att det fanns för många problem med det. Även om det är ett av årets absolut bästa spel utan tvekan, men det är inte perfekt. Jag tänker inte gå in på detalj om det, vill ni diskutera TWD med mig är det bara att höra av er på twitter.

Runner-up: Sound Shapes
You didn’t see that one coming! Det här spelet är I samma klass som Journey, tyvärr har det gått under radarn, det har inte fått den uppmärksamheten som det förtjänar. För er som inte vet vad Sound Shapes är; så är det ett musikbaserat plattformsspel  Där du kan skapa dina egna plattforms banor samt i och med det skapar du musik. Ju längre in på en bana du kommer och ju mer du plockar på dig under banan desto mer växer musiken fram och blir något mer. Sound Shapes är ett perfekt spel för den kreative som gillar plattformsspel och musik. Det finns ute till PS3 och PSVita, och det är cross-buy.

Här är en bana som någon användare har skapat i Sound Shapes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *