Årets manliga & kvinnliga karaktär 2012

Ja då var det återigen min tur att skriva om vem som krönts till årets manliga och kvinnliga karaktär i spelvärlden. Denna uppgift har varit.. Ganska så enkel. Jag har knappt hunnit spela några nya spel i år utan fokuserat mer på äldre. Men några har jag ändå fått spelat, så här är min lista på karaktärer jag tycker är värda detta pris!

Årets Manliga
Det känns som ett väldigt självklart val för mig. Ledsen alla Dishonored och Max Payne faboyz. Master Cheif all the way. John räddar jorden ännu en gång från ondskan, och försöker göra allt som finns i hans makt för att rädda sin AI från sin undergång. Man får fortfarande inte veta vem som döljer sig bakom hjälmen, men tycker att det är det bästa med Master Cheif, mystiken är en del av honom.

Runner up blir också en återkommande karaktär från ett välkänt spel. Sora från Kingdom Hearts. Fortfarande lika livfull och äventyrslysten när vi ännu en gång ska rädda alla nya Disney världar.

Årets Kvinnliga
Det var svårt att bestämma sig, den ena av de två karaktärerna jag har kommit fram till har i sitt spel egentligen en liten roll, då det finns 10 andra valbara karaktärer, och den andra har mer eller mindre huvudrollen i sitt spel. Men ja, det blev hon med huvudrollen, the one and the only: Cortana. Jag är en Halo fangirl jag vet, men tack vare 343 Industries har vi fått lära känna den sårbara sidan av Cortana, och under Halo 4:as story blivit mer upprörda över vad som håller på att hända med henne. I alla fall jag. Och att känna sårbarheten och ilskan i hennes röst får även mig att känna sig arg och ledsen. Därför en given vinnare i mina ögon.

Andra platsen har jag sparat åt Kaori i SSX. Som sagt delar hon sitt spel med ett helt gäng andra karaktärer, men hon har lyckats vinna mitt hjärta i valet mellan alla coola karaktärer. Hon har stil, åker riktigt bad ass och klarar att åka från toppen av världens högsta berg med endast en liten syrgastub.

Sara Eknander

Skribent och den grafiska formgivaren här på molnet. Spelar mest Xbox 360 och Nintendo 3DS, men kan hända att det blir en och annan timme framför datorn eller mobilen.

More Posts

Follow Me:
Twitter

  5 comments for “Årets manliga & kvinnliga karaktär 2012

 1. Leonard.
  7 december, 2012 at 21:20

  Edit:

  Hur kan Årets Kvinnliga Karaktär INTE vara Diablo?
  For crying out loud!

  • 8 december, 2012 at 13:26

   …Du får sluta plugga nu och börja spela Halo Leo. LIKE NAOW!

 2. Leonard.
  7 december, 2012 at 21:22

  Och Årets Manliga borde ju helt klart vara Yellow Bird som Han Solo i ”Angry Birds: Star Wars”. ^^

  • 8 december, 2012 at 13:27

   HAHAHA Trodde det var beneath you att spela angry birds ;D

   • Leonard
    9 december, 2012 at 23:22

    Allt blir coolt när man mergar det med Star Wars, t.o.m Angry Birds. ^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.