Årets manliga & kvinnliga karaktär 2012

Ja då var det återigen min tur att skriva om vem som krönts till årets manliga och kvinnliga karaktär i spelvärlden. Denna uppgift har varit.. Ganska så enkel. Jag har knappt hunnit spela några nya spel i år utan fokuserat mer på äldre. Men några har jag ändå fått spelat, så här är min lista på karaktärer jag tycker är värda detta pris!

Årets Manliga
Det känns som ett väldigt självklart val för mig. Ledsen alla Dishonored och Max Payne faboyz. Master Cheif all the way. John räddar jorden ännu en gång från ondskan, och försöker göra allt som finns i hans makt för att rädda sin AI från sin undergång. Man får fortfarande inte veta vem som döljer sig bakom hjälmen, men tycker att det är det bästa med Master Cheif, mystiken är en del av honom.

Runner up blir också en återkommande karaktär från ett välkänt spel. Sora från Kingdom Hearts. Fortfarande lika livfull och äventyrslysten när vi ännu en gång ska rädda alla nya Disney världar.

Årets Kvinnliga
Det var svårt att bestämma sig, den ena av de två karaktärerna jag har kommit fram till har i sitt spel egentligen en liten roll, då det finns 10 andra valbara karaktärer, och den andra har mer eller mindre huvudrollen i sitt spel. Men ja, det blev hon med huvudrollen, the one and the only: Cortana. Jag är en Halo fangirl jag vet, men tack vare 343 Industries har vi fått lära känna den sårbara sidan av Cortana, och under Halo 4:as story blivit mer upprörda över vad som håller på att hända med henne. I alla fall jag. Och att känna sårbarheten och ilskan i hennes röst får även mig att känna sig arg och ledsen. Därför en given vinnare i mina ögon.

Andra platsen har jag sparat åt Kaori i SSX. Som sagt delar hon sitt spel med ett helt gäng andra karaktärer, men hon har lyckats vinna mitt hjärta i valet mellan alla coola karaktärer. Hon har stil, åker riktigt bad ass och klarar att åka från toppen av världens högsta berg med endast en liten syrgastub.

  5 comments for “Årets manliga & kvinnliga karaktär 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *