Årets besvikelse 2012

Denna kategori är nog den jag gillar minst att skriva om. För årets besvikelse är på många sätt värre än årets sämsta spel, för hos ett dåligt spel finns inga positiva kvalitéer att skriva om, utan det är bara allmänt dåligt och borde inte ha skapats. Men grejen med en besvikelse är att spelen i fråga är bra skapelser, som dock har så mycket mera potential inom sig än vad som slutligen visas. Årets besvikelse är tyvärr..  

Assassin’s Creed III

Det enda jag har att säga är: Hur kunde detta ske Ubisoft? Ert största spel någonsin, och detta är resultatet? Låt mig förklara. Assassin’s Creed III var spelet många tog för givet skulle vara årets spel, det såg nämligen rent omänskligt bra ut när det annonserades och under E3 fick flera av oss i Spelmolnet svårt att andas när vi såg spelet i rörelse. För det ska sägas, Assassin’s Creed III är otroligt vackert, och röstskådespeleriet är nog det bästa jag hört i ett spel någonsin. Sen ska vi inte ens prata om animationerna, de är helt galet silkesrena! Att lönnmörda flera på rad i en sekvens och se det linkas samman är troligen det snyggaste animationsjobbet jag sett på väldigt länge.

Men vänta, detta är inte årets spel vi pratar om, utan årets besvikelse. Så vad är det då som gör att det är en besvikelse? Låt mig börja med inledningen. Denna förbannelse till inledning är troligen den långsammaste jag upplevt någonsin. Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att det tar för lång tid innan spelet verkligen ”börjar” vilket helt dödar ens motivation att fortsätta spela. Utöver det så är det generellt för mycket onödigt skit i spelet. Jaktdelen är bra fram tills det att man faktiskt möter djuren, då VARJE GÅNG MAN MÖTER ETT DJUR sätts ett Quick Time Event igång, och tar bort hela syftet med duellen mot detta djur du jagat under en längre tid. Du kan fortfarande döda djuren vanligtvis, men så fort de går till attack mot Connor startar detta QTE-moment. Sen så finns massor av crafting och liknande som man kan klara sig igenom hela spelet utan att röra, vilket gör att det känns helt onödigt. Vilket tyvärr är känslan jag får generellt av detta spel. Ubisoft ville för mycket, istället för att fokusera på kvalité. Lägg därtill att spelet är helt buggfyllt, och du har årets största besvikelse.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *