Positivt överraskad av nya DmC!

När jag startade DmC Devil May Cry (ja, det heter verkligen så) demon för första gången gjorde jag det med spänning. Devil May Cry 3 är fortfarande en av mina absoluta favoriter inom hack-n-slash genren, och även om fyran var en halv besvikelse så har jag alltid älskat denna serie. Så ni fattar varför jag har höga hopp inför denna reboot. Medan majoriteten av fansen fortfarande hatar den nya Dante, har jag kommit över det, och det jag hoppades mest på inför jag testade demon var att nya utvecklarna Ninja Theory skulle få till det där underbara gameplayet som gör DmC till just DmC.

Efter att ha kört igenom demon två gånger först på Devil Hunter (normal) och Son of Sparta (svårt) så kan jag meddela att Ninja Theory har lyckats. Redan i första konfontrationen med spelets fiender fattar jag direkt hur spelet kontrolleras, och börjar experimentera med kombos och juggles som jag mästrat så bra i de tidigare spelen. En S-rank senare är fighten över och jag är lyrisk. Kontrollen sitter precis där den ska, och då ska ni veta att jag gillar Ninja Theory otroligt mycket, men combat har aldrig varit deras starka sida. Deras spel mera förlitat sig på handlingen, design och presentationen i överlag, det tydligaste exemplet är nog Enslaved, som hade underbar presentation, story och design, men ganska grundläggande combat, vilket även faktiskt var fallet med Heavenly Sword, som trots sin hack-n-slash natur hade ganska simpel combat, och inte alls samma komplexa system som ett DmC stoltserar med.

Men det som är bäst med Devil May Cry-serien är ju givetvis bossarna. Demons andra uppdrag är just det, en bossduell, och den är helt underbar. Här syns tydligt utvecklarna Ninja Theorys mål med denna reboot, deras stil märks direkt. Denna boss skulle kunna vara hämtat från Heavenly Sword, med dess härligt vrickade design. Men den passar underbart in i detta nya DmC, och dialogen är härlig den med.

Jag vill inte hoppas för mycket, men efter att ha spelat igenom demon har mitt hopp för detta nya DmC höjts avsevärt. Den sista pusselbiten för mig var just hur spelet kontrollerades, för allt det andra var jag redan ombord på, och som det ser ut just nu kommer Ninja Theory leverera ett riktigt härligt actionspektakel tidigt 2013, och året kunde inte börja bättre som det ser ut just nu.

 

  1 comment for “Positivt överraskad av nya DmC!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *