Fredagstoppen v.47 – Nostalgiska intron

Det är hemskt hur dåliga vi på Molnet är att skriva texter, jag tror vi helt enkelt är förlata för att skriva.. Men iaf här har ni ännu en Fredagstopp där jag (Marcus) besöker 5 nostalgiska intron av tecknade tvserier som jag växte upp med. Jag hoppas att ni håller med mig och att ni också växte upp med dessa serier, annars tycker jag synd om er. För vi 90-tals barn växte upp med det absolut bästa inom tecknat, och det ska jag nu bevisa för dig som läser.

5. Spider-Man: The Animated Series
Visst låten är väl egentligen inte så bra, men resten av serien är riktigt bra och otroligt välgjord. Men när man var liten tyckte man att den var så här häftig *visar med armarna*, och när jag hör låten och/eller ser videon så kan jag inte låta bli att bli sugen på att se serien igen. Som förövrigt fortfarande håller måttet. Minns att efter jag såg ett avsnitt av Spider-Man (varje lördagsmorgon) så sprang jag runt resten av morgonen (ibland i min Spider-Man dräkt) och lekte att jag var Spider-Man. Då jag sprang runt och klättrade på möbler och anföll min far (som om han var en skurk) som gärna satt och kollade på tecknat med mig. Nostalgi helt klart.

4. Bumbibjörnarna
”Hipp-Hurra!! För här kommer Bumbibjörnarna!~” Det är magiskt hur den här låten kan få en på så bra humör, jag blir alltid glad av att få höra den. Melodin och texten är så… så… mysig och typiskt 90-tal. När jag var liten tittade otroligt mycket på Bumbibjörnarna, hade även några avsnitt på VHS minns jag… Undrar om inte den kassetten finns kvar, mor min har ännu inte gjort av sig av våra VHS filmer trots att vi inte har en spelare längre. Undrar vad bumbibärssaften egentligen innehöll eftersom de vart så glada och studsiga av den!? Förmodligen alkohol, för jag blir likadan av det. Oavsett så är Bumbibjörnarna helt klart nostalgiskt för mig.

3. Disney Dags
Detta är ett kärt minne som ligger gömt i bakhuvet på alla 90-tals barn. Det väcker glömda känslor i oss alla skulle jag tro, av en tid när allt var bättre. Då man kunde sätta ansiktet ungefär en meter ifrån den gamla tjockis tv:n i en timma med en godis påse i famnen, och kolla på en massa underbara tecknade serier som Disney pumpade ut. Melodin till Disney dags är så underbar att mitt hjärta skriker nostalgi och man blir nästan tårögd av glädje när man hör den, och man önskar att man kunde spola tillbaka till 90-talet och bara njuta.


det finns även en sjukt mysig låt a-la 90-tal
http://www.youtube.com/watch?v=gBJ3ktM-wwo

2. Batman: The Animated Series
Oh my goat! (det är inget stavfel). Vi som växte upp med denna serie ska känna oss riktigt lyckligt lottade. En serie som är mer badass än Batman:TAS finns inte, den är så bra att den håller än idag, speciellt om du ser den på engelska (som alla dessa serier bör göras om du vill uppleva dem igen, tro mig svensk dubbning är horribel!), då Mark Hamill har rösten till Jokern och Kevin Controy som har rösten till Batman. Dessa två röstskådespelare är födda för att spela respektive karaktärer, ingen snack om saken! Den som inte håller med mig har ingen rätt att kalla sig ett Batman-fan, rättare sagt om man inte har sett denna serie så bör man skämmas. Batman:TAS är så mycket Batman som det kan bli.

1. Pokémon
Jag kan nog säkert säga att alla som växte upp under 90-talet förknippar ordet nostalgi med Pokémon och där med detta intro. Låten är med (ett tidigare använt ord) magisk och väldigt katchig. Alla älskar den så mycket att vare gång någon börjar nynna på den eller sjunger en rad från texten så börjar genast någon annan att hänga på. Det fanns nog ingen unge som växte upp med att hata Pokémon, om någon gjorde det tycker jag synd om hen. Då Pokémon är det jag mest förknippar min barndom med, jag har ännu inte släppt det och kommer förmodligen aldrig göra det heller, då jag köpte White 2 nyligen. Pokémon är det som håller kvar en del av min nostalgiska barndom vid liv. Tyvärr hittade jag inte original intro+video på svenska, men här är en länk till det engelska introt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *