The Golden Boy.

Mario har fått guldfeber. Minst sagt. Inget Super Mario spel har aldrig varit så guldigt och skinande som det senaste New Super Mario Bros 2 till Nintendo 3DS. Kanske är det så att Nintendo vill prisa sen bästa skapelse som drar in massa cash med just ett spel där tanken är att samma EN MILJON GULDMYNT. Och rädda prinssessan Peach från Bowsers tonårsungar. Well. Challenge Accepted. 

Medan spelet laddas in hör man den välbekanta signaturmelodin som är Super Mario. Nu är det dags att som sagt samla in en miljon guldmynt. Nu låter detta kanske helt omöjligt, en miljon är ganska så mycket, men! det finns en hel del mynt att samla på sig på alla banorna, överallt och mer därtill. Har man turen att få guldblomman kan man i princip slå sönder allt och bli guldmynt. Till och med fienderna kan bli till guld och släppa massa mynt efter sig! Och bara efter ett par banor är du redan uppe i 30 extraliv, vilket kan komma till väl användning när man som jag inte kan avsluta en bana förs jag har samlat på mig allt som går att samla på sig.


Stjärnpolletterna är även dem tillbaka, har inte riktigt koll på fall de fanns innan Super Mario 3D Land, men jag tror inte det? Men för att gå tillbaka till 3D Land så kan man samla på sig tre stjärnpolletter på varje bana, och med dessa kunde du öppna bossbanor och svamphus. Nog för att antalet polletter ökade allt eftersom du kom längre in i spelet, men du fick behålla alla polletter också, vilket kanske gjorde det enklare att strunta i en då och då för du hade ändå tillräckligt för att komma in till bossen. Detta har förbättras i New Super Mario Bros 2 då även här krävs ett antal polletter, oftast fem, för att komma vidare eller in i ett svamphus, MEN! du blir av med polletterna och måste skaffa nya på nästa bana. Ett smart drag från spelutvecklarna som gör att vi måste leta efter de jäkla polletterna varken vi vill eller inte. Men det vill ju jag, för jag var ju en manisk samlare som jag nämnde tidigare..

En annan rolig grej är att om du har din 3DS uppkopplad till nätet kan man se hur många mynt som har blivit insamlade sammanlagt över hela världen. Rätt coolt faktiskt. Man kan även spela flerspelar-läge som de flesta Super Mario Bros går ut på, dock måste den andra spelaren ha egen konsol och spel för att kunna vara med.

Spelet i sig är som de tidigare Bros spelen, 2D grafiken med massor av härlig färg och välbekanta fiender och miljöer. Vattenbanorna är fortfarande lika hemska, spökerna lika envisa (okej det är en fisk som är skitstörig och förföljer en tills han dödar dig, han är värst hittills) och Peach lika förfärad över att bli bortrövad som vanligt. Svårighetsgraden tycker jag också att de har höjt en aning, det krävs mycket tålamod att hitta alla stjärnpolletter och få med sig alla mynten innan tiden är slut.
Kontrollerna tycker jag är lite sega, att få Mario till att göra en kanonkula med baken först vill inte alltid fungera när jag vill det, och han tar god tid på sig innan han vänder runt. Annars gillar jag spelet, det är inget spel man sitter och tok nöter tills man har klarat det, men som man tar fram då och då när man har lite tid över. 3D-effekterna tycker jag livar upp spelet lite också, en extra dimension är alltid uppskattat i ett färgglatt konsolspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *