Mitt liv som PS3-ägare #1

Välkommen till min berättelse om hur, och varför jag har blivit Playstation 3-ägare. Detta kommer att bli en serie i 3 delar, kan hända att det blir en extra kort del om vad jag hoppas Sony behåller till nästa generation, men tills dess så håller vi oss till det här:

  1. Varför, och hur jag blev Playstation 3-ägare
  2. Mini-recensioner av spel jag nu har lirat på PS3
  3. Spel jag ser fram emot till PS3.

Vi börjar närma oss slutet av den här konsolgenerationen, och jag har precis blivit ägare till en Playstation 3. Tidigare i år så sålde jag min Xbox 360 och blev PC-spelare, och då kan man ju tänka, ”varför skulle en PC-spelare skaffa en PS3:a när han redan kan spela de flesta spelen på PC, dessutom när de flesta lir ser bättre ut på PC”, och det ska jag nu berätta.

Det börjar faktiskt med ett namn, Nathan Drake. Jag har hört så otroligt bra saker om just Uncharted-spelen, och sen finns det ju en hel del andra spel som endast finns till just Playstation 3, och när jag så klart bestämde mig för att köpa Playstation 3 så var ju spelen en stor del av det valet. Det finns ju så många exklusiva titlar. Spel som Killzone, InFamous, God of War, Sly Cooper, och så klart Uncharted. Men spelen är ju inte det enda man använder en konsol till nu för tiden. På PS3 så får man ju dessutom Blu-ray, gratis onlinestöd, och det absolut bästa, Playstation Plus. Så efter mycket funderade så stod det alltså mellan Xbox 360, och Playstation 3. Antingen en konsol jag redan ägt i flera år, men massvis med spel och bara två kommande exklusiva lir som jag är sugen på. Eller en konsol som jag aldrig ägt denna generationen med massvis av titlar jag aldrig lirat, och gratis onlinestöd. Jag bestämde mig efter lite snack med mina Spelmolnet kollegor att skaffa en Playstation 3. Kan ju säga att en person nästa hotade mig till det, oroa dig inte Hampus jag tänker inte nämna ditt namn.

Natten till den 24:e augusti kunde jag absolut inte sova, jag var så taggad på att jag äntligen skulle bli PS3-ägare. Ett par dagar tidigare gick jag och köpte mina första Playstation 3-spel och det blev Uncharted 2: Among Thieves och Killzone 2. Jag var överlycklig. Jag visste att det var dags nu, så den 24 augusti kl 09:45 tog jag bussen till Webhallen och köpte en Playstation 3, på rea dessutom. Det blev en 320 gb för 1949, köpte också med LittleBigPlanet 2 och Killzone 3, i just det ögonblicket visste jag inte att jag skulle få LittleBigPlanet 2 på Playstation Plus, något jag inte ens hade planer på att skaffa, men det kommer vi till lite senare. Jag lämnade affären med ett stort leende på läpparna och begav mig hem för att starta Uncharted 2. Men självklart så ska något gå fel när man har varit med om något väldigt bra. Hade så klart glömt att jag skulle hjälpa min mamma som skulle få nya möbler just denna dag, så fick åka iväg med en gång jag kom hem. Hann dock koppla in konsolen och starta upp den. Sen var det att åka iväg med en gång. Efter en lång och jobbig dag var det äntligen bara jag och min nya Playstation 3. Jag starta upp Uncharted 2 och körde ett bara banor, och gud, vilket fantastiskt spel. Grafiken är underbar, storyn och karaktärerna är helt fantastiska, och spelkontrollen är klockren. Ja, efter kanske en timma med Uncharted 2 så var jag redan förälskad i Naughty Dogs supersnygga äventyr, dessutom så är Chloe Frazer dunder snygg!

Kolla bara på henne! Så satans vacker. Definitivt en av de snyggaste karaktärerna… någonsin!

Hur som helst, det blir mer om spelen i del 2, räkna med korta recensioner för spel som Journey, Infamous 2, Killzone 2, Uncharted 2, Uncharted 3 och något God of War-spel. Äger nämligen God of War Saga så ska lira igenom i alla fall ett spel till nästa inlägg. Hur som helst, dagen efter när jag sedan hade fått veta om alla extra saker man får som Playstation Plus-ägare så bestämde jag mig för att ta med LittleBigPlanet 2 till Game och sälja det för 90 dagar Playstation Plus, och vilken tur att jag gjorde det för att jag fick ju inte bara tillbaka LBP2, jag fick dessutom spel som: InFamous 2, Outland, Rockstars mästerverk Red Dead Redemption och nu senast Starhawk, dessutom så kan vi ju se fram emot Bulletstorm och Resident Evil 5: Gold Edition som kommer nu på onsdag. Men som sagt det blir mycket mer om spelen i del två av denna serien. Det här får räcka för den första delen, hoppas ni gillade den och ser fram emot del två.

LittleBigPlanet 2 är något du kommer att få läsa mer om i del två av min nya serie. Kan dock ge dig en liten hint: Det är superbra!

  3 comments for “Mitt liv som PS3-ägare #1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *