Ibland går drömmar i uppfyllelse… eller?!

Ja små drömmar kan bli sanna med lite flyt. Strax efter jag skev mitt tidigare inlägg ”5st PS1 spel jag önskar till PS Vita”, så gick jag in på tradera och såg jag till min förvåning att ett PAL exemplar av Ape Escape var till salu för 150kr vilket är ett bra kap! Då jag sett det gå för mycket mer än så. Jag såg även att säljaren var medlem på Gamereactor, så jag kontaktade honom via pm (personligt meddelande) för att fråga hur kvalitén var och så. Allt verkade bra så jag slog till, och ja… Här har ni bevis på att jag har spelet i min ägo:

Skivan är i väldigt fint skick för att vara ett PS1 spel, otroligt få repor vilket jag blev förvånad av. Fick även med manual och hela faderullan, allt i topp skick!

Jag skrev även i det tidigare inlägget att Tomba/Tombi var på väg till den europeiska PSN. Det är nu ute på PSN, och jag köpte det direkt när det kom för ynka 35kr. Till min besvikelse var det dock den amerikanska versionen vi fick och inte vår standard PAL version. Skillnaden är att musikens hastighet i spelet är långsammare än i PAL versionen, vilket gör att musiken inte alls låter lika underbart. Not even close.. Men men jag har spelet, får vara nöjd med det antar jag? FEL! För Playstation är ett par lata *valfritt kränkande ord* som inte har gjort spelet kompatibelt med Vitan ännu, och det har funnits en mycket längre tid i den amerikanska PSN. Jag är inte speciellt sugen att spela PS1 spel på min 40” TV (det gäller även Ape Escape). Man borde egentligen skaffa sig en gammal (ca 20”) tjockis tv, då jag har en del retrokonsoler. Jag får väl helt enkelt vänta tills spelet blir kompatibelt med Vitan, vilket bör ske förr eller senare, och då kommer jag förmodligen spela på ljudlöst. Är verkligen besviken på Sony att de var så lata att de inte ens gav oss rätt version på spelet. Hemskt dåligt av dem!

Okej, så förutom Tomba har jag fått andra goda nyheter! Då jag har fått nys om att spel nummer 3 på listan över ”5st PS1 spel jag önskar till PS Vita” är på väg nu till den europeiska PSN, vilket är Castlevania: Symphony of the Night (den 10e okt)! Jag undrar om Playstation läste min blogg!? Då kanske Ape Escape är näst till våran PSN?! Och ja, jag skulle köpa det igen bara för att ha på Vitan. Jag ber till gudarna att de inte fuckar-upp Castlevania:SotN som de gjorde med Tomba. Hoppas det är kompatibelt med Vitan direkt. Kom igen nu Sony, get your shit together!

UPDATE: Ehehe… Ibland är man lite efter, men det kan va svårt att hålla koll på allt. Jag har nu sett att det finns flertal Ape Escape spel till PSP (vilket jag visste att det fanns), dock är ett av dem en remake på spelet som släpptes till PS1! Så jag kan simpelt spela Ape Escape på min Vita nu, bara att köpa PSP remaken för 79kr. Ibland så går man förbi det man söker efter… flertal gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *