Fredagstoppen vecka 40

 

Då var det min tur att bidra till fredagstoppen denna vecka, och om ni inte vet vad fredagstoppen är så är det en bloggserie som kommer upp varje fredag där en av oss på molnet skriver en topplista inom valfritt ämne. Ämnet jag valt denna vecka är uppföljare, och närmare bestämt vilka som är de bästa uppföljarna enligt mig, och för att göra det lättare har jag begränsat mig till denna generation.

5) Borderlands 2

Detta spel är det nyaste på listan, men oj så bra det är! Det förbättrar allt från ettan, utan att ta bort det som gjorde ettan så roligt. Miljön är mera varierad, alla vapen skiljer sig mera, världen är större, designen är bättre. Nej, detta är en uppföljare som kanske kör det lite säkert genom att inte förändra så mycket, men ibland behövs det verkligen inte. Borderlands 2 är något av de roligaste jag har spelat i år, och det är med god marginal.

4) Mass Effect 2

Jag ville verkligen gilla det första Mass Effect, jag ville verkligen. Men hur många gånger jag än försökte så gick det inte, jag kom inte in i spelet helt enkelt. Annat var det med tvåan, där man blir insugen direkt. Allt verkligen klickade i Mass Effect 2, som gjorde rollspelselementen lättare att förstå, samtidigt som actiondelen blev så mycket bättre. Allt klickade i Mass Effect 2, som är den bästa delen i trilogin.

 

3) Uncharted 2 Among Thieves

En sak jag ofta nämnt när jag pratar om Uncharted-serien är att hoppet mellan ettan och tvåan är något av det otroligaste jag upplevt. När det första Uncharted väl släpptes så älskade jag det, tro inget annat, men när tvåan började, och Drake hängde på tåget, vart jag helt tagen. Allting var större och bättre i Nathan Drakes andra äventyr, och jag älskade varje stund av det. Än idag är det ett spel jag kan sätta på, och spela igen, bara för att uppleva igen. Även här, som i fallet med Mass Effect, anser jag detta vara den bästa delen i trilogin.

2) Killzone 2

Ah, Killzone 2. Detta fullständigt underbara spel. Så rått, så smutsigt, så brutalt. Jag har nog aldrig längtat efter ett spel så mycket som jag längtade efter Killzone 2, och när jag väl fick spela det vart jag allt annat än besviken. En kampanj som var lång, varierad och spännande toppades med ett klansystem för onlinespel som än idag inte är slaget. Nu ska det dock sägas att jag har lirat Killzone, men inte hela spelet, något som jag tänker åtgärda i oktober då Sony släpper Killzone HD. Jag tror ni fattar mitt mönster, men även här är detta min favoritdel i trilogin.

1) Batman: Arkham City

Här har vi den, kronjuvelen av denna lista. Redan innan jag hade skrivit listan visste jag att ettan skulle vara Arkham City. 2011-års bästa spel är helt enkelt så bra. Allt verkligen osar perfektion i detta spel. Allt från röstskådespeleriet, slagsmålssystemet, världen till bossarna. Även handlingen är riktigt, riktigt bra med ett helt underbart kraftfullt slut. Detta är den typen av uppföljare jag gillar mest, där man tar det som gjorde ettan bra och bara finslipar. Man lägger inte till något onödigt extra för att skapa variation, utan man kör på det som spelet är bra på, och verkligen ser till att det sitter. Arkham Asylum kom från ingenstans, och Rocksteady var relativt okända, men nu är de en av världens hetaste utvecklare, och framtiden tillhör dem.

 

 

  2 comments for “Fredagstoppen vecka 40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *