Fredagstoppen v.43

 

Yes! Äntligen är Fredagstoppen tillbaka! Som vi har längtat! För er som inte vet vad Fredagstoppen är så kan jag säga såhär: Vi listar fem toppen saker som kan vara allt mellan himmel och jord. Och idag är det jag, Sara den rara och underbara som har gjort dagens lista! Jag vill slå ett slag i vilka Tv-serier jag kan tycka vara värda att kolla in denna mörka höst.

5. Arrow
Smallville’s sidekick har fått en egen serie, och helt från början med helt nya skådisar. Serien handlar om mångmiljonärssonen Oliver Queen som efter ett skeppsbrott hittas 5 år senare på en ö i stilla havet. Familj och vänner är överlyckliga, men märker snabbt att något har förändrat deras favoritpojke. Men klart, Oliver har förändrats och ska nu hämnas sin far som även han var med om olyckan. Och början på Green Arrow’s liv tar sin början.
Än så länge gillar jag den, det är ju en superhjälte serie från DC Comics, så vad kan man säga? Hoppas dock att det blir något annat än en hämndserie dock, finns lite för mycket av den kategorin just nu..

4. Big bang theory
Ja, Sheldon Cooper och de andra nördarna är tillbaka i tv-rutan! Säsongen innan slutade med att vår favorit Howard åkte upp till rymden, och det är här säsong 6 börjar. Medan Howard är uppe i rymden och leker, har Penny svårt att bestämma vart hennes och Leonards förhållande ska gå. Amy försöker fortfarande få Sheldon på andra tankar än sig själv och fysik och Raj är mer ensam än någonsin då han är den enda som är singel, och Howard är i rymden.
Serien är fortfarande lika rolig och förvirrande som innan, och bjuder på många skratt så här på höstkanten.


3. Dexter
Den här serien blir bara bättre och bättre. Om ni inte har sett säsong 6, eller inte sett klart den, får ni helt enkelt sluta läsa här. SPOILER! Dexter är där vi lämnade honom i förra säsongen. I kyrkan och har tagit Travis liv när Debra klampar in. Oh god kunde inte ha blivit en bättre kommentar här. Dexter får panik och hittar på en lögn om hur han hade hamnat i slagsmål med Travis för att sen plastat in honom och dödat honom. Men Debra köper inte riktigt lögnen och börjar kolla upp sin bror så får hon reda på både det ena och det andra.
Säsongen kunde inte ha börjat bättre. Hittills har avsnitten varit helt amazing. Man förstår varför det bara kommer en säsong om året av Dexter.

2. Revolution
Jag älskar futuristiska serier och filmer. Vad skulle hända om elektriciteten skulle försvinna? Det får vi reda på i Revolution där just detta händer. Allt med som har någon form av strömkälla dör. Flygplan faller från himlen, bilar och mobiler slutar fungera, ja jorden är helt plötsligt en mörk planet. Det är 15 år senare och vi får se en rostig Ford fiesta (Sambon blev vansinnig, inte kan en fiesta rosta på bara 15 ÅR?!) och en liten by ute på vischan. USA finns inte längre, nu är det nya republiker och miliser. Charlie är på jakt efter sin farbror, som efter pappans order säger kan hjälpa henne hitta hennes bror som har blivit bortförd av milisen.
Då jag kan tycka att hon som spelar Charlie är en sjukt dålig skådespelerska, så längtar jag till redan till nästa avsnitt. Antagligen är det miljön som gör det, eller det små oväntande sakerna som händer då och då.

1. Halo 4: Forward Unto Dawn
Denna serien är väl mer eller mindre slut nu, men gud vad bra den är. Halo 4: Forward Unto Dawn är en förberedande peppserie inför nya Halo 4 spelet. I serien får vi följa en grupp kadetter som ja, går på kadettskolan för att sen bli ODST soldater som just nu slåss mot the insurrectionists. Serien är otroligt bra gjord och samtidigt väldigt spännande hela tiden. Avsnitten är bara 20 minuter långa, vilket kan vara segt då man bara vill ha mer och mer. .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *