Fredagstoppen: Bästa karaktärerna i Mass Effect-serien

Äntligen fredag, det är dags för helg. En helg full av spel, allmänt nördiga saker och så klart Spelmolnets senaste bloggserie: Fredagstoppen! Jag tänkte att nu när Mass Effect Trilogy precis har utannonserats så hade det passat bra med en Mass Effect-lista och efter en del tänkande, som tyvärr inte kom någonvart så fick jag ta hjälp av mina kollegor här på Spelmolnet och kom fram till att veckans lista kommer att handla om mina fem favorit karaktärer i Mass Effect-universumet, och det är ju ett ganska stort universum med en hel del karaktärer. Vissa älskar vi, andra hatar vi. Före du går igenom listan så vill jag bara varna om att det kan förekomma spoilers i texten, så om du inte vill veta något om karaktärerna så sluta läsa nu.

Nr 5: Saren Areterius

Till en början så kan jag ju säga att femte plats var jobbig, de stod mellan Sovereign och Saren, och efter ett tag bestämde jag mig för att Saren är den jag föredrar mer trots attt Sovereign har lite störe impact på huvudstoryn. Hur som helst, det är inte bara de goda killarna jag älskar i Mass Effect, och de finns inte många spel i min värld som har skapat en antagonist som jag minns flera år efter spelet har släppts. Saren är dock en av de få karaktärerna som sitter kvar i mitt huvud, och det är bara för att han är så grymt välgjord. Varje möte med Saren är minnesvärt, t.o.m hans möte med Nihlus. Redan i början så känns han som en liten orm som kommer att göra allt för att nå sitt mål, och det märker vi ganska fort då han skjuter sin vän i ryggen. Saren är kall, men samtidigt väldigt smart och taktisk. Han är villig att göra allt för att lyckas. Det märker vi redan i boken Mass Effect: Revelation som utspelar sig ungefär 20 år före Mass Effect då Saren får veta om en artifact som han gör allt för att få tag på, senare så fick vi ju veta att det är Sovereign han hittar. Saren har också alltid planer, han är smart på att lura folk till att göra det han vill. Han får t.ex Geth att tro Sovereign är någon slags gud, vilket gör att Geth gör allt Saren vill. Han skapar också ett botemedel för Krogans Genophage, något han utnyttjar för att skapa en Krogan armé. Men ja, Saren är den typen av antagonist som lär gör allt för att lyckas, samtidigt som han är taktisk och smart, så är han läskig och skrämmande. Någon du helt klart kommer att minnas.

Nr 4: Grunt

Det är något speciellt med Krogans. Visst, de kanske inte är den smartaste rasen i galaxen, men dem är definitivt de hårdaste. När du behöver någon på fronten, då ringer du Krogans. När du behöver någon som ska ta hand om Rachnis, då ringer du Krogans. Men det är just denna styrkan som som fick Salarians att skapa Genophage, något som stoppar Krogans från att föröka sig. Det speciella med Grunt är att han är den perfekta Krogan. Enligt mig så är detta Biowares försök att försöka ersätta Wrex, något som de inte riktigt lyckas med, men bara för att man inte kan ersätta Wrex. Men det betyder inte att Grunt är en dålig karaktär. Om han var det så hade han absolut inte varit med på denna listan. Grunt är med på den här listan för att han älskar att kriga med Shepard. Han kommer också med smarta kommentarer och är precis som alla Krogans, stenhård. Från de första mötet med Grunt så älskade jag han. Han är stark, stor och mäktig. Men han har också en liten humor sida om man kan kalla det så, och det är därför jag älskar Grunt. En klockren karaktär som bara kan en sak, och det är att kriga. Sen så finns det också en fantastisk scen i Mass Effect 3 då Grunt faktiskt kan dö, det beror ju så klart på val i tvåan. Men han kan dö, och när jag trodde att han dog så fällde jag faktiskt ett par tårar då scenen är så fantastiskt bra. Du kan se den scenen här: http://www.youtube.com/watch?v=L1BPCGBJzTc&feature=related

Nr 3: Urdnot Wrex

Om Grunt är en hård krigare, så är Wrex ett monster. Jag fullkomligt älskar Wrex för att han vill alltid vara bäst och han är i stort sett den enda squadmate i hela serien som faktiskt vill döda dig. En gång i de första spelet, och han kan faktiskt döda dig i trean med. Men hur, det får du ta reda på själv. Hur som helst så finns det en hel del anledningar som gör Wrex till en av de absolut bästa karaktärerna i serien. Han är den enda som alltid ska jämföra vem som är bäst. I en scen så står han i en hiss med Shepard och Garrus och frågar Garrus vem som skulle vinna en fight mellan han och Shepard. Bara små scener som den gör en karaktär minnesvärd, och allt med Wrex i hela serien är minnessvärt. Han är så bra. Men ord kan inte beskriva Wrex, du får helt enkelt spela de första Mass Effect och uppleva Wrex.

Nr 2: The Illusive Man

En karaktärer blir ingenting utan en bra röstskådespelare, det är just det som gör The Illusive Man så himla fantastisk. Martin Sheen gör rollen som ledaren för Cerberus så otroligt bra att han helt enkelt inte går att glömma. Det finns så mycket mystik bakom karaktären, och det gör han så extremt intressant. Det är något i hans blick, något i hans ögon som stärker den mystiken. Han har verkligen koll på allt, det går inte att försvinna från han. Hans metoder är också väldigt annorlunda, och hans bakgrund är väldigt intressant, men det är något du får läsa om i Mass Effect: Evolution istället, och den är superb, du vill inte missa den. Men tack vare all mystik som finns kring The Illusive Man i spelen så blir han en perfekt antagonist, han är en person man aldrig riktigt vet vart man har, och därför kommer han med på den här listan.

Nr 1: Garrus Vakarian

När jag började med den här listan så var bara en sak säker, och det var vem som skulle komma först. Alla som följt mig på Gamereactor var nog ganska säker på vem som skulle komma först. Ingen mindre än min Shepards bästa vän: Garrus Vakarian. Jag älskar verkligen Garrus, han är en grymt cool karaktär som i spelen alltid finns vid Shepards sida. Han är redo att följa Shepard vart som helst och han verkligen älskar att vara med Shepard istället för att jobba på C-Sec. Det som gör Garrus så fantastisk är att han sakta men säkert genom spelen blir Shepards bästa vän. Han blev min favorit ganska snabbt i det första spelet och han fick alltid följa med på uppdrag, tror han är den enda som jag i stort sett har haft med på alla uppdrag under alla spel (i alla fall de uppdragen han kan följa med på). Garrus är helt enkelt bäst i Mass Effect. Älskvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *