Akaneiro: American McGee’s nästa sagotolkning

American McGee’s tolkningar av världens mest folkkära berättelser är något groteskt och absurt men samtidigt något som man inte kan slita sin blick ifrån. Hans känsla att ta något bekant och visa sin mörka bild av det undrar man om mannen är ett geni eller helt galen. Hans Alice-spel har hyllats för dess fantastiska design men också för den mörka historien som de berättar helt fria från pekpinnar. Ett tips är att läsa den magnifika texten om spelet som Sebastian Åkerberg aka Ercarret lade upp på sin sida Spelvärldspareringar där han visar i detalj på spelets storhet och varför det var antagligen förra årets viktigaste spel.
American McGee siktar nu på en ny gammal berättelse med sitt Spicy Horse-gäng. Denna gången är det inte mindre än Lilla Rödluvan som han har lagt sina konstnärliga fingrar på och valt att tolka från eget huvud. Istället för att försätta det i sin naturliga västliga miljö har han tittat till öst och den japanska kulturen för att få till den stilen han söker. Det är ett dungeon RPG-spel där man får se karaktären ur ett klassiskt snett ovanifrån-vy men stilen i det ser helt magisk ut. Tankarna går direkt till Okami med sin Sumi-e stil som jag älskar något enormt och detta spelet kommer han att släppa som ett ”Free-to-play”. När jag ser på bilderna kan jag utan problem lägga så mycket som ett fullprisspel kostar, att vi som spelare får det gratis gör mig extatisk.
Spelet går i en mörk stil med den feta svarta penseldragen vi så väl känner igen från Sumi-e. Han lånar med stor respekt från den japanska mytologin och Akaneiro betyder enligt utvecklarna själva ”The color of anger”. Det är mörka färger som går i mörkblått, svart med lysande röda detaljer och det ser så makalöst läckert ut. Förutom till webben kommer spelet även släppas till mobila plattformar, gissningsvis till iPad bland annat. Mer information kommer att komma löpande, men om du vill hålla dig aktiv rekommenderar jag att följa dem på twitter och att gilla deras sida på facebook. Blandningen av japansk mytologi, europeisk folkberättelse och American McGee gör att det vattnas i munnen och kliar i fingrarna och spelet kan inte komma snart nog.

Information hämtat från Kotakus artikel om spelet.

  2 comments for “Akaneiro: American McGee’s nästa sagotolkning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *