Persona 3: Första fullmånen del 1: Gekkoukan High

Samtliga delar i Persona 3-sagan

Ljuset har tänts upp. Två tjejer står framför mig i skolklädnader. Mörkret, den motbjudande gröna månen, kistorna, blodet som täckte gatorna… Det var som att allt var en ruggig dröm. Ändå kändes det så levande. Så levande…

”Hej, mitt namn är Mitsuru Kirijo” säger den ena tjejen och rubbar mina tankegångar och får mig att återvända till nutid. Hon har rött svallande hår och är klassiskt vacker. ”Det här är Yukari Takeba.” Hennes hand pekar åt den söta tjejen med rosa topp som sekunder innan var på väg att, vad det såg ut som, att skjuta ut insidan av sitt huvud med ett pistolliknade objekt. ”Hejsan!” säger hon som om inget hade hänt. ”Så du är den nya studenten som ska bo här? Hörde att det var problem med ditt nuvarande boende så du får bo här tills det har löst sig” säger den flammigt hårfärgade Mitsuru.

Jag stirrar förbryllat på de båda tjejerna. Jag undrar lite trevande om vad pistolen är till för. Yukari ser förskräckt ut, men Mitsuru kommer snabbt till hennes försvar och säger ”självförsvar.” Jag märker på dem att de inte kommer ge mig ett rakt svar, så jag släpper det för stunden. Jag blir visad till mitt rum och den tryckta stämningen från förut är som bortblåst. När en ny dag gryr är det dags för min första dag i min nya skola: Gekkoukan High. Jag gör mig i ordning och Yukari knackar på min dörr och säger att det är dags att ge sig av.

Vi tar pendeln till skolan, och jag slås av hur enorm den är. En person skulle ju kunna gå vilse här utan problem! Yukari säger till mig att jag borde lista ut var jag skall gå för klass och även träffa lärarinnan som håller i klassen. Jag gör som jag blir tillsagd, dumt att sväva iväg på egna vägar första dagen i den nya skolan. På anslagstavlan i den öppna och luftiga entrén finner jag mitt namn och klassen som jag kommer att hålla till i det närmsta året. ”Klass F” står det, och Ms Toriumi är min lärare. Jag rör mig mot personalrummet som jag finner efter att ha frågat mig runt lite snabbt bland eleverna som hänger runt omkring i entrén.

Väl inne i personalrummet träffar jag Ms Toriumi. Hon blir smått överrumplad av att se mig, om det är för mina smashing looks låter jag gå osagt. Hon tar fram min information och läser upp den högt för sig själv tills hon kommer till biten med mina föräldrar. ”År 1999 så var dina föräldrar…” tills hon gapar stort och ber ursäktande att hon inte hunnit läsa på sig om informationen. Jag skakar lite lätt på armarna, det var tio år sedan. Inte direkt att jag har ordet ”Föräldralös” präntat på skallen. Resten av skoldagen flyter på relativt smärtfritt, även om rektorns ”nytt år, nya möjligheter”-tal som lät väldigt inövat var rätt trist att lyssna på.

Dags att lämna skolan, jag reser mig från bänken och framstormandes i ögonvrån ser jag en kepsbeklädd kille gå fram till mig. ”Sup dude, mitt namn är Junpei Iori, jag går också i den här klassen.” Hans slappa attityd får även mig att slappna av, och vi står och fraterniserar en stund när Yukari kommer in och stör vårt manliga snack. ”Yuka-tan!” vrålar Junpei ut, och hon tittar tillbaka på honom uppenbart irriterad. De står och käbblar med varandra fram och tillbaka och jag står vid sidan med händerna i fickan, undrandes vad man ska käka till middag. Plötsligt vänder sig Yukari mot mig. ”Du berättade inte för någon vad som hände igår kväll, va?” Jag skakar på huvudet och visar ett ”läppar förseglade”-tecken. ”Ööööh… igår kväll??” utbrister Junpei. Yukari hoppar till, och de återgår till sitt barnsliga käbbel igen.

När skoldagen är över rör jag och Junpei oss hemåt, jag mot mitt studenthem och han till sitt. Vi utmanar varandra om vem som kan ge det mest plumpa och låga skämtet, och efter många skratt landar jag till slut hemma. Det har varit en lång dag och jag väljer att gå lägga mig tidigt. Nästa dag klarar sig utan några större händelser, men när jag väl landar hemma väntar det en glasögonprydd man med en matchande brun kostym i studenthemmet.

”Så, det här är vår nya gäst.”

Slut på Första fullmånen del 1: Gekkoukan High

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *