Multiplayer a la Max Payne 3

Jag ska inte sticka under stolen med att Max Payne 3 är det spelet jag ser mest fram emot i år av alla spelen som ska släppas. Mass Effect 3, Bioshock Infinite, pfft, Max Payne är killen som har tagit mitt hjärta. Dock när jag skulle förhandsboka spelet upptäckte jag för första gången multiplayer delen i spelet. Jag vet, riktigt sent uppvaknande av mig då IGN skrev om det i december, men det verkar som att det inte bara är jag som inte har haft helkoll på multiplayer-delen i MP3, så jag satte mig ner och började utforska om det i Internets stora magiska värld.

Första tanke var ju självklart ”krystad multiplayer” som så många singelkampanjsspel har bjudit på innan, men sen kom nästa tanke i huvudet: Det är ju Rockstar Games! Har jag inte haft skitkul med Red Dead Redemptions multiplayerdel? Svaret är självklart ja(som fan!) och min första tanke smulades sönder till stoft när min tankekedja hade nått sitt slut. Så Max Payne 3 multiplayer, vad kan den erbjuda oss ändå rätt bortskämda gamers för nya upplevelser? Svaret är: en hel del!

Det första spelet har att briljera med är ett väldigt annorlunda perksystem kallat för Burst som kommer att göra spelet till en halvt surrealistisk fest. Spelet har fyra sorters bursts som vi som spelare får leka med och dessa kallas för: Paranoia, Sneaky, Intuition och, självklart, Bullet Time. Paranoia gör så att motståndarens sida får svårt att se vilka som är med i det egna laget och vilka som är med i det andra. Det kan sluta med att alla i det andra laget börjar skjuta hejvilt mot varandra då de inte kan se vilka som är vilka. Känns fräckt och samtidigt lite läskigt då det när som helst kan hända en själv.

Sneaky gör så att du kan kamouflera dig som en person av det andra laget och kan sedan smyga dig in för att göra lite extra smärtsam skada inifrån. Intuition låter dig se var motståndarlagets spelare är och fungerar som en slags radar fast för blicken som Deus Ex har till exempel. Bullet Time är ju bullet time, fast med den lilla detaljen att om du är fast i en motståndares sikte när denne använder sig av Bullet Time kommer tiden även att sakta ner för dig, så du får en liten lucka på dig att lokalisera var de kommer skjuta ifrån. Kan bara tänka mig paniken när man springer ute på fältet och tiden helt plötsligt saktar ner för en och det man har i huvudet är orden ”FUUUUUUCK VAR ÄR DU!?!?!”
Det som dock kommer att hålla mig konstant sysselsatt med Max Payne 3 en lång tid framåt är spelläget Gang Wars. Rockstar Games har i detta läge försökt fånga känslan som finns i singeldelen och ta det till multiplayer, och detta har man tagit hjälp av bland annat röstskådespelaren till Max Payne som mellan omgångarna berättar vad som händer. Det hela kan börja med att ett rån har gått fel, och lagen försöker bara samla på sig så många väskor var de kan. Sen märker spelet vilken spelare som gjorde mest skada under den förra omgången, och bestämmer sig för att sätta en prissumma på hans huvud för de andra spelarna att plocka åt sig.

Detta sätt fortsätter konstant vilket gör att man inför varje ny omgång inte kan känna sig säker på något. Spelet kanske vill att båda lagen ska försöka samla åt sig så många landområden som möjligt och BANG! Nästa omgång tvingar laget som samla åt sig mest mark att avtrigga massa bomber som finns på deras mark. Detta kan komma i en massa olika variationer och nervositeten inför varje ny omgång kommer både vara olidlig och otroligt spännande på samma gång.

Spelet gör så att upplevelsen ska kännas som din egna trots att du spelar med en massa andra. Spelet kommer bjuda på ständigt nya utmaningar och det kommer bli ruskigt spännande att testa på. Detta spelläge plus blandat med det intuitiva Burst-systemet kommer göra varje match till ett minne att ta med sig efter man har stängt av sin konsol. Max Payne 3 känns redan nu som årets bästa spel, och kan inte komma snart nog.

  1 comment for “Multiplayer a la Max Payne 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *