Marcus topp 10 Speltrailers

Jag kan börja med att säga att jag är en riktig sucker för allt som är japanskt, men speciellt anime-inspirerande fighting-trailers. Så ni kan räkna med att ungefär hälften av dessa trailers kommer att vara just det.

Innan vi kommer till själva listan tänkte jag förklara, vad jag anser vad det är som gör en trailer bra. Jag faller oftast för väldigt ”filmiska” trailers, som ni kommer att märka. Att det ska se visuellt snyggt ut är en självklarhet, och att det ska antingen finnas ett bra soundtrack till eller en bra monolog. Men det bästa av trailers är dem som är riktigt maffiga och badass, det är dem som får mig att börja hype:a inför spel. Så utan längre fördröjning här har ni min personliga topp 10 lista för bästa speltrailers. Pleased to enjoy!

#10 – The Last Guardian
http://youtu.be/EHzHoMT5eRg
Otroligt nog släpptes den här trailer under E3 2009, och spelet har ännu inte släppts, det har blivit försenad x-antal gånger. Dock så tvivlar jag på att spelet kommer vara så bra som jag hoppades på första gången jag såg denna trailer. Den är så otroligt charmig och mysig, bättre ord finns inte att beskriva den med. Trots att man inte har någon aning om hur själva gameplayn kommer vara efter man sett denna trailer, så känner jag ändå att jag vill spela det med en gång.

#9 – Transformers: Fall of Cybertron

Detta är en trailer som ger mig gåshud för att den är så maffig. Jag älskar verkligen Transformers franchisen och spelade War for Cybertron en hel del online, ibland händer det att jag startar det bara för att spela någon runda Team Deathmatch. Denna trailer har en riktigt bra låt, och ett episkt moment. När Megatron ser upp mot avsatsen där Optimus står, och sedan sänder de sina trupper inför den episka striden som väntar.

#8 – Batman: Arkham City

Här har vi min typ av trailer! Vi har en riktigt superb monolog ifrån Hugo Strange som spelas av Corey Burton. Samtidigt ser vi en häftig action scen med läderlappen som slås mot en massa soldater. Bästa av allt är att trailer är CGI, vilket jag älskar när det är välgjort som denna. Jag önskar att det skulle släppas en Batman-CGI film som var gjord som denna trailer.

#7 – Assassin’s Creed: Brotherhood

Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att gilla denna trailer så mycket som jag gör, men den är helt enkelt riktigt bra. Liksom i Arkham City trailern så är CGI:n av toppkvalité här med. Det är nog själva scenariot som gör denna trailer så episk som den är. Att Ezio bara går emot sitt mål och låter sina män ta hand om de som kommer i hans väg. När han väl kommer fram så bryter slaget ut, och jag får gåshud.

#6 – Marvel vs Capcom 3

Denna trailer får mitt nördiga hjärta att ta ett skutt. Det är så häftigt att se Marvels karaktärer superhjältar som superskurkar, att slås emot Capcoms urval av karaktärer. Det som jag tycker mest om i denna trailer är den cel-shade, comic liknande grafiken. Min favorit del i denna trailer är utan tvekan striden mellan Dante och Deadpool (är ett stort fan av båda karaktärerna, brukar även spela som dessa i spelet).

#5 – One Piece: Pirate Warriors

Okej, jag vet att det är en väldigt speciell grupp människor som tycker att denna trailer är så bra som jag gör. I den gruppen ingår: jag, antagligen alla One Piece fans och resten av Japan. Denna trailer visar mig att detta spel är ren spelglädje för mig. Bra musik och riktigt häftiga dialoger från karaktärerna, då det är samma röstskådespelare som i Animen (och ni som undrar, ja jag förstår det mesta av vad som sägs). Jag hoppas att detta spel kommer få ett release datum här i EU snart, annars slutar det med att jag importerar det från Japan.

#4 – Mass Effect 2

Att se denna trailer påminner mig om hur jag känner för Arkham City trailer. Snygg CGI, bra monolog, grym action. Riktigt badass helt enkelt. The Illusive Man sitter och babblar om att Shepard är den enda som kan rädda oss bla bla bla, medans man ser Shepard, Thane och Grunt dela ut både stryk och… tänkte skriva bly, men kom sedan på att deras ammunition inte är av bly. Oavsett så blir jag taggad på att slås mot The Collectors och resten av de som kommer i min väg i rollen som Shepard.

#3 – Star Wars: The Old Republic

Denna trailer är som en 6 minuters CGI kortfilm. CGI:n är av topp kvalité, bra röstskådespeleri, super nördigt och häftigt ljud med riktigt grym action. Det är Star Wars! Det enda denna trailer saknar är Yodas efterbliva vokabulär och Darth Vaders astma attacker, med efter som spelet utspellas många år (vet ej exakt) före filmerna så får vi inget sådant i denna trailer. Men den är bra ändå, och jag kan inte låtabli att tycka att den cowboy-wannabe smugglaren har Han Solos attityd. Skulle kunna tänka mig att se en 2 timmar lång CGI Star Wars film, som kanske kan va baserad på Kights of the Old Republic spelen!?

#2 – Street Fighter X Tekken


Yes det blir två trailers, jag kunde inte bestäma mig för vilken av dem som är den bättre, plus de här ju ihop. Som jag sa innan så är jag en riktigt sucker för japansk anime-inspererad fighting, och det är exakt vad dess trailers bjuder på. Ge mig en serie som ser ut så här! jag älskar verkligen Capcoms trailers till deras fighting spel. Speciellt grafiken i dem, trots att de skilljer sig från varandra så tycker jag om dem alla. Från Street Fighter IV:s pensel målade art till Marvel vs Capcom 3:s  cel-shadade comic art, och nu till Street Fighter X Tekken:s ”splashiga” art (eget ord!?). Jag kan inte beskriva hur coolt jag tycker det är när dessa karaktärer snackar japanska. Låten i andra trailer är så perfekt enligt mig. Låten heter From Heads Unworthy och spelas av Rise Against, vilket är ett av mina favorit band, vilket är ett stort plus hos mig.

#1 – Uncharted 3: Drake’s Deception

Det här är den ultimata speltrailern enligt mig. För att beskriva den simpelt så är det som att se en riktigt bra trailer för en blockbuster film, om inte bättre än så. Denna trailer har allt; snygg grafik utan att behöva förlita sig på CGI. Röstskådespeleriet är i världsklass, trailern visar dig en riktigt episkt och spännande story med många älskvärda karaktärer. Du får även se riktigt intensiva moment och scener. Du får dig förmodligen även något skratt, som om de vore en trailer för Pirates of the Carribbean filmerna. Denna trailer är den absoluta beskrivningen för vad sitt spel kommer innehålla, vilket inte många speltrailers lyckas med.

Då har du nu sett min lista på mina topp 10 speltrailers. Håller du med mig eller tycker du jag är helt efterbliven med mina val? Ge gärna en kommentar och säg vad du tycker, och berätta gärna vilken din favorit speltrailer är, antingen här i bloggen eller till mig via Twitter @CaptainMaakasu. Tills nästa gång, ha det bra!

  4 comments for “Marcus topp 10 Speltrailers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *