Efterlängtade spel: Quantum Conundrum

Min nya bloggserie kommer att handla om spel som jag längtar efter väldigt mycket. Det kan vara spel som ska släppas i år, spel som släpps nästa år, eller bortglömda spel som jag längtat efter men som aldrig kommer att släppas.

Det första spelet kommer från Airtight Games och lead designer på spelet är ingen mindre än Kim Swift, lead designer på Portal-spelen från Valve. Säg hej till Quantum Conundrum, ett spel där vi istället för portaler kommer att använda oss av olika dimensioner för att lösa pussel.

I Quantum Conundrum spelar vi som en tyst 12-årig pojke som en dag besöker sin farbror, en excentrisk vetenskapsman och uppfinnare som heter Professor Fitz Quadwrangle. Kort efter att denna pojken anlänt till sin farbrors herrågrd hörs en stor explosion som gör att professorn mystiskt försvinner efter att en uppfinning har gått väldigt fel.

Pojken hittar då en speciell handske som gör att han kan förändra dimensioner och med den bestämmer han sig för att ta reda på vad som hände hans farbror. Quantum Conundrum ses, precis som Portal-spelen ur ett första persons perspektiv och med hjälp av The Interdimensional Shift Device, förkortat I.D.S så kommer vi att få lösa pussel i professorns herrgård.

Med ett knapptryck så kan vi med I.D.S byta till en av fyra olika dimensioner, men för att göra det måste vi först hitta speciella batterier och sätta in dom i färgade behållare, vilket därefter skapar en dimensionell klyfta. Fysiken på föremål kommer att förändras när du byter dimension.

En dimension är den ”fluffiga dimensionen”. När du byter till den dimension blir omgivningen väldigt ljus, och alla föremål blir 10 gånger lättare än deras vanliga vikt. De andra dimensionerna är en som saktar ner tiden, en som gör föremål 10 gånger tyngre och en som vänder på riktningen för tyngdkraften.

Med hjälp av dessa dimensioner, och så klart ditt egna huvud ska vi lösa pussel i herrgården, och det som Airtight Games har visat ser faktiskt helt fantastiskt ut. Mer spel som Portal behövs och ett pusselspel med Kim Swift är ju definitivt något som kan sluta riktigt bra.

Med härlig grafik, bra pussel, och förmodligen ett grymt soundtrack så kan Quantum Conundrum bli hur bra som helst. Bara att Kim Swift är med i utvecklingen är tillräckligt för att bli intresserad. Men efter att ha sett spelet så är jag nu extremt förväntansfull.

Quantum Conundrum ska släppas till PC, XBLA och PSN någon gång i sommar.

Klicka på länkarna här under för att se en liten preview och en trailer på spelet.

http://www.youtube.com/watch?v=opNpxM8uYjE – Debut Trailer.

http://www.youtube.com/watch?v=Ni6X80JvcIA – Preview.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *